Twentse ondernemers delen dromen en ambities

‘Imagine the Future’ was het thema van de eerste editie van de Groene Loper, dé gezamenlijke BBQ van Ondernemend Twente. Ondernemers met de missie om de wereld te veranderen deelden vanaf het podium hun dromen en ambities met het publiek. De boodschap die zij meegaven: durf te dromen en jaag ambities na! 

In het kort

  • Ondernemers delen dromen en ambities tijdens de Groene Loper 2019

Global Goal

global goal icon
Ondernemers met een missie

De ondernemers die hun dromen en ambities deelden tijdens de eerste editie van de Groene Loper waren Lisette Bosch (Twente Milieu), Karel Kloeze (BrandYourMerch) en Hans ter Steege (Ter Steege Bouw Vastgoed). Onder begeleiding van moderator Nico Nijenhuis (bekend van de Robobird) namen de sprekers de aanwezigen mee in hun verhalen en hoe zij op inspirerende wijze het verschil maken. 

Stip op de horizon

Lisette Bosch, Karel Kloeze en Hans ter Steege vormen een voorbeeld voor de vele Twentse ondernemers die laten zien dat ondernemen én het nastreven van een duurzame missie hand in hand gaan. 

 

Lisette Bosch is sinds 2015 directeur van Twente Milieu en heeft de ambitie om de keten verder te integreren. Deelcontainers, sinaasappel zeepjes, GreenDome, zonnepanelen en CO2 reductie zijn voorbeelden van hoe Twente Milieu ketenintegratie nastreeft. “Ik wil in de toekomst met jonge mensen blijven werken en betekenisvolle initiatieven blijven ondersteunen. Trashpacker Tijmen Sissing is een van mijn voorbeelden”, vertelt Lisette Bosch. 

 

Karel Kloeze is samen met zijn partner Bas Dijkhuis eigenaar van Brand Your Merch. Het duo ontwikkelt merchandise voor populaire dj’s. Met Brand Your Merch wonnen zij dit jaar de tiende editie van de Saxion Ondernemers Award. Inmiddels hebben zij zes bekende dj’s gecontracteerd. “Onze droom is om internationaal dé brandingpartner te zijn, dat wij aan de basis staan van het succes van vele artiesten én dat we vanuit kantoren over de hele wereld fans dichter bij de artiesten brengen”, vertelt Karel Kloeze. 

 

Hans ter Steege is directeur van het gelijknamige familiebedrijf dat in 1911 is opgericht door de overgrootvader van Hans. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Ter Steege Bouw Vastgoed en de ambitie is om die expertise verder uit te bouwen. Ontwikkelingen gaan nu niet hard genoeg en Hans heeft er zijn persoonlijke missie van gemaakt om in de bouwsector het verschil te maken. Het pilotproject waarbij zeven woningen worden gerealiseerd die volledig circulair zijn is hiervan een voorbeeld. 

Groene Loper

De Groene Loper is een initiatief van de samenwerkende Twentse netwerkorganisaties. Zoals de Rode Loper dé nieuwjaarborrel is waar alle ondernemers in Twente elkaar ontmoeten en waarbij teruggeblikt wordt op opvallende prestaties, zo is de Groene Loper dé zomerbarbecue waar Twentse ondernemers elkaar vinden en inspireren door het delen van dromen en ambities. De eerste editie van de Groene Loper vond plaats in Herberg de Pol in Diepenheim, het cultureel centrum midden in de Hof van Twente. Het thema en de locatie voor de volgende editie van de Groene Loper worden begin volgend jaar bekend gemaakt. 

Datum: 27 juni 2019 |

Bron tekst: Twente.com |

Lees meer over #ondernemen