Social Impact Day Twente

Hoe kunnen ondernemers uit Twente als onderdeel van hun bedrijfsvoering naast financiële meerwaarde ook maatschappelijke meerwaarde realiseren? Die vraag staat centraal tijdens Social Impact Day Twente op 15 november in Hengelo. Het afwisselende programma inspireert, leert en faciliteert ondernemers en beleidsmakers om (nog) meer social impact te maken.

In het kort

  • Hoe kun je als ondernemer naast financiële meerwaarde ook maatschappelijke meerwaarde realiseren? 
  • Social Impact Day Twente: donderdag 15 november 2018

Global Goal

global goal icon

Na het succes van Social Impact Day Noord in Groningen wordt het evenement nu ook in Twente georganiseerd, op initiatief van gemeente Hengelo, ROZ groep, Provincie Overijssel en Mindt. “Het wordt tijd om ook Twentse ondernemers te laten zien hoe ze maatschappelijke meerwaarde kunnen realiseren", vinden initiatiefnemers Jaap Fris en Niels Moshagen van Mindt. “Bij het creëren van betekenisvolle impact is het belangrijk dat je snapt waar je onderdeel bent van het probleem én waar je onderdeel kan zijn van de oplossing. En dan gewoon gaan doen: verandering brengen met kleine stapjes. Je kunt morgen al beginnen. Dat willen we Twente laten ervaren op 15 november.”

Global Entrepreneurship Week

Het evenement vindt plaats tijdens de Global Entrepreneurship Week. Niet voor niets, want in deze week wordt in meer dan 160 landen ondernemerschap gevierd. Met de wetenschap dat sociaal en duurzaam ondernemen de toekomstige licence to operate is, past Social Impact Day hier helemaal bij.

Ondernemen met maatschappelijke impact

Kees Klomp, auteur van ‘Handboek voor Betekenisvol Ondernemen’ verzorgt de inleiding van Social Impact Day Twente en vertelt over de uitdaging waar we voor staan binnen de macro-economie. Charles Vinke, algemeen directeur Asito, legt uit hoe Asito al lange tijd onderneemt met maatschappelijke impact en gaat met ondernemers in gesprek. Ook Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische Slager, is een van de keynote speakers. Jaap werd twee keer Ondernemer van het jaar en stond dit jaar voor de tweede keer in de top 3 van de Duurzame 100 van Trouw. Daarnaast zijn er tal van workshops die inspireren, uitdagen en ondernemers helpen betekenisvoller én succesvoller te worden. Na afloop zijn alle frisse ideeën te delen op een netwerkborrel.

 

De Social Impact Day Twente zal plaatsvinden op donderdag 15 november 2018, Gebouw N in Hengelo aan de Haaksbergerstraat 67 (7554PA)

 

Meer weten over de organisatie van Social Impact Day Twente? Interesse in deelname, of in een partnerschap? Neem contact op met Niels Moshagen via 06 47086606 of niels@socialimpactdaytwente.nl.

Datum: 7 november 2018 |

Bron tekst: Mindt |

Auteur: Twente.com