’s Werelds grootste studentendenktank in Enschede

De Universiteit Twente staat bekend om haar ondernemendheid. Create Tomorrow past dan ook goed in dit straatje. ’s Werelds grootste studentendenktank, georganiseerd door en voor studenten, vindt namelijk plaats bij de Universiteit Twente. Studenten uit heel Nederland werken een dag lang aan vraagstukken van bekende bedrijven en organisaties, en komen op een unieke manier in contact met het bedrijfsleven. 

In het kort

  • Studenten lossen bepaalde vraagstukken voor bedrijven op
  • Het evenement bestaat uit diverse acts, artiesten en op het eind wordt er een prijs uitgereikt voor het beste idee.

Global Goal

global goal icon
Create Tomorrow

Op woensdag 3 mei 2017 vindt alweer de zevende editie van Create Tomorrow plaats. Met meer dan duizend enthousiaste nationale en internationale studenten, tien bekende bedrijven met ieder een vraagstuk, drie consultants, veel entertainment en een feestelijke afterparty. Dit zijn dé ingrediënten die Create Tomorrow zo uniek maken. De dag zal gepresenteerd worden door niemand minder dan Rik van de Westelaken.

Deelnemende bedrijven

De deelnemende bedrijven zijn ThalesAntea GroupRijkswaterstaatGemeente EnschedeIemand.nlUniversiteit TwenteAvikoKWFVialis en Izit. Zij leveren ieder een case aan waar studenten aan gaan werken. Op deze manier verkrijgen de bedrijven op één dag talloze ideeën voor hun vraagstuk. Voor de studenten is het een mooie en unieke manier om een kijkje in de keuken te nemen van de bedrijven. Daarnaast zijn er verschillende consultants aanwezig van Rosen GroupCapgemini en Novel-T. Zij staan klaar om te helpen bij het proces om tot innovatieve oplossingen te komen.

De winnaar

Het harde werken wordt ook zeker beloond: de hoofdprijs is maar liefst €4000! Nieuw dit jaar is de publieksprijs, waarmee kaartjes voor Lowlands gewonnen kunnen worden. Daarnaast zijn er nog vele kleinere prijzen te winnen.

Het evenement

De laagdrempeligheid van het evenement uit zich in de grote festivaltent, acts van onder andere fysicus Lieven Scheire, cabaretier René van Meurs en mind-illusionist Jochem Nooyen die onder studenten beter bekend staat als Barteljaap uit de serie Rundfunk. Tijdens deze dag zal het de studenten aan niets ontbreken; er zal een heerlijke lunch, gesponsord door Albert Heijn Stadsveld, klaarstaan en ook ’s avond wordt er voor een maaltijd gezorgd. Na de prijsuitreiking zal er een fantastische afterparty gehouden worden in de Vrijhof! Jack and the Weatherman zullen de avond aftrappen, vervolgens zal Diggy Dex samen met zijn band een geweldig optreden verzorgen en tot slot zullen Mr. Belt & Wezol de avond afsluiten. Het beloofd een prachtige dag te worden vol inspiratie, innovatieve ideeën, mooie ontmoetingen en tot slot een prachtig feestje.

Datum: 18 april 2017 |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #onderwijs