Genomineerden Rode Loper 2015 bekend!

Ze zijn bekend; de zes genomineerden van de Rode Loper 2015! Op 11 januari worden de kandidaten voorgesteld door middel van interviews en videopresentaties in het Theaterhotel in Almelo. Uit deze Twentse winnaars, die in 2015 genomineerd werden of bijzondere prijzen in de wacht sleepten, kiest het publiek de Topambassadeur van Twente 2015.

Alle Rode Loper genomineerden op een rij:

In het kort

  • Kandidaten Rode Loper 2015 
  • Universiteit Twente opnieuw uitgeroepen tot de beste Nederlandse universiteit op het gebied van valorisatie

Global Goal

global goal icon
Trioliet: winnaar van een prijs voor materiaal op grootste Europese Beurs Agritechnica en winnaar van de WTC Export Award

Tijdens ’s werelds grootste landbouwbeurs verraste het bedrijf Trioliet de familie Wagemakers uit Wietmarschen met een goudkleurige kuilvoersnijder, een jubileumeditie van de Turbobuster TU 170. Trioliet was in 1983 het eerste bedrijf dat de kuilvoersnijder met U-vormig snijraam op de markt bracht, een werktuig dat tegenwoordig onmisbaar is op veel boerenbedrijven. Dit najaar rolde de 40.000e machine uit de fabriek in Oldenzaal. Trioliet exporteert 85% van hun machines naar meer dan vijftig verschillende landen, waaronder Duitsland, de Verenigde Staten, China en Japan. Voor deze prestatie werden zij in oktober bekroond met de WTC Export Award.

Universiteit Twente: uitgeroepen tot Meest ondernemende universiteit van Nederland

Op woensdag 2 december is de  Universiteit Twente  opnieuw uitgeroepen tot de beste Nederlandse universiteit op het gebied van valorisatie: het vertalen van wetenschappelijke kennis naar maatschappelijk en economisch nut. Universiteit Twente laat daarmee 12 universiteiten achter zich in de Valorisatie Ranking 2015 en mag zich ’Meest ondernemende universiteit van Nederland’ noemen, een titel die zij ook in 2013 al in ontvangst mocht nemen. Valorisatie is naast onderwijs en onderzoek de derde kerntaak van universiteiten. De ranking is een samenwerking van onderzoeks- en adviesbureau ScienceWorks en Elsevier.

TriMM: winnaar Webaward, winnaar AVA Awards en nominatie Dutch Interactive Award

Internetbureau TriMM viel in 2015 meerdere malen in de prijzen. Met het redesign van lighting.philips.com won Philips Lighting de Web Marketing Association Webaward in de categorie “B2B Standard of Excellence”. Daarnaast behaalde TriMM maar liefst twee keer platinum bij de internationale AVA Digital Awards van 2015, waarbij werk wordt onderscheiden dat als evolutie wordt gezien op het gebied van digitale communicatie. Ook werd TriMM in twee categorieën genomineerd voor De Dutch Interactive Awards, dé prijzen voor het allerbeste interactieve werk van het afgelopen jaar.

DEMCON: Beste toeleverancier van Nederland 2015

DEMCON is uitgeroepen tot de beste industriële toeleverancier 2015 van Nederland in de categorie Best Knowledge, tijdens de Dutch Industrial Supplier & Customer Awards. Bepalend in deze categorie zijn een eigen R&D en engineering waarmee toeleveranciers kennis toevoegen aan het eindproduct van de klant. Volgens de jury beschikt high-end technologieleverancier  DEMCON  over zeer hoogwaardige, fundamentele en toegepaste kennis – op wereldniveau – van de ontwikkeling  van hoognauwkeurige, mechatronische, unieke producten.

Raedthuys / Pure Energie: Derde jaar op rij de Groenste energieleverancie van Nederland 

Pure Energie (energiemerk van Raedthuys) is door o.a. de Consumentenbond, Greenpeace en Natuur&Milieu voor de derde keer op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland. De groene energie wordt opgewekt door eigen windmolens en zonnepannelen, een prestatie die uniek is in Nederland. Daarnaast investeert  Pure Energie  in een groene toekomst; 90% van de winst wordt in nieuwe groene energieprojecten gestoken en 10% gaat naar een goed doel.

Solar Team Twente: winnaar Technical innovation award en zilver in algemeen klassement World Solar Challenge

Met het geheime wapen SABINE won  Solar Team Twente  de Technical Innovation Award van de Bridgestone World Solar Challenge. Mede dankzij dit systeem, dat ervoor zorgt dat het zonnepaneel beter kan omgaan met schaduw en krommingen, behaalde het team de zilveren medaille tijdens de 3000 kilometer lange race dwars door de Australische outback. De Bridgestone World Solar Challenge is een prestigieuze racewedstrijd waar 50 studententeams uit de hele wereld met hun zonneauto’s aan meedoen.

Samenwerking

De Rode Loper is een samenwerking tussen de Twentse netwerkpartners Industriële Kring Twente, VNO-NCW, Stichting Twente Branding, Kamer van Koophandel, World Trade Center Twente, Technologie Kring Twente, NCD, de Maatschappij, Stichting Fris, Kwaliteits Kring Twente, Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren en Powered by Twente Innovation Events. 

Datum: 23 december 2015 |

Auteur: Twente.com