Earth is calling ... you and your company

Ondernemers, werknemers, uitvinders, onderzoekers en talenten: Earth is calling… you and your company. De wereld vraagt, jullie hebben de antwoorden; antwoorden die een bijdrage leveren aan de Global Goals 2030. Afgelopen maandag hebben ruim 600 ondernemers een inspirerend programma beleefd van ondernemers, door ondernemers in Twente. Een programma boordevol Twentse initiatieven die een bijdrage leveren aan de Global Goals. Bevlogen sprekers met verrassende boodschappen, boodschappen gericht op de toekomst, een toekomst waarin we met elkaar antwoorden moeten geven op de vragen van ‘mother earth’ (armoede, voedsel, gezondheid, milieuvervuiling en verspilling). Op 8 januari hebben ondernemers in Twente samen de eerste stap gezet naar het behalen van de klimaatdoelstellingen en akkoorden van Parijs voor een klimaatneutraal 2030.

In het kort

  • De wereld vraagt, Twente heeft de antwoorden, antwoorden die een bijdrage leveren aan de Global Goals.
  • Een terugblik op een succesvol jaar waarin technologieën en innovaties zijn ontwikkeld en initiatieven zijn gestart die een bijdrage leveren aan de Global Goals. 

Global Goal

global goal icon

De avond startte met een spectaculaire openingsact: het optreden van de Red Band, een speciaal voor de gelegenheid samengestelde band met ondernemers uit Twente. Een fantastische performance van Regina Nieuwmeijer (Talentgroep Twente) als leadsinger van de band. Met tijdens de nummers prachtige solo’s van gitarist Eddy van Hijum (gedeputeerde van de provincie Overijssel) en saxofonist Klaas Pool (Pool Management). De band opende met Tina Turners hit ‘Simply the best’, terwijl alle winnaars van 2017 op een groot scherm voorbij kwamen. Meer over dit bijzondere optreden in de Tubantia.

Sandy Nijhuis interviewde goalkeepers Machiel Olde Dubbelink (NobleBio), Bas van der Geest (Denimtex), Herman Klein Teeselink (HoSt), Marc Ganzeboom (TenCate) en leerling Sophie Hesp (Bataafs Lyceum Hengelo) die deel heeft genomen aan de United Space School in Houston en daarvoor een plan lanceerde om mos te planten rond de start- en landingsbanen van Amsterdam Airport Schiphol, om zo schadelijk fijnstof te absorberen en daarmee luchtvervuiling te voorkomen.

Sophie vroeg de ondernemers in de zaal om hulp en daar werd gelijk gehoor aan gegeven door Merijn oude Vrielink (SOV): Schiphol heeft Sophie inmiddels gevraagd om haar idee te pitchen. Een fantastisch eerste resultaat!

Niet alleen op het podium stonden goalkeepers, ook in zaal zaten ondernemers met antwoorden op de ‘call from mother earth’. Stuk voor stuk bevlogen ondernemers; Martin Nieuwmeijer (Flexxolutions), Rob Boogaard (Coulisse), Albert Vos (Twence B.V. Afval en energie), Gert-Jan Egberink (Zikke) en Bas Timmer (Sheltersuit), die net terug was van Lesbos, waar hij samen met zijn collega’s sheltersuits voor vluchtelingen heeft uitgedeeld.

 

Het officiële programma werd afgesloten door de Red Band, met het nummer ‘Heal the world’ van Michael Jackson. Muziek inspireert, muziek verbindt!

Earth is calling ... You!

Dat Twente al veel antwoorden heeft op de vragen van ‘mother earth’ is tijdens deze avond duidelijk geworden, maar wat ga JIJ in 2018 doen om bij te dragen aan de Global Goals? Een oproep aan alle ondernemers in Twente: kom in actie om innovaties te ontwikkelen of initiatieven te starten die de wereld een stukje mooier maken: ‘Heal the world, make it a better place’.

Datum: 10 januari 2018 |

Bron tekst: Twente.com |

Auteur: Twente.com