De Twentse stem

Op 15, 16 en 17 maart staat er wat belangrijks te gebeuren. Dan kiezen we namelijk als land samen welke richting we de komende jaren met Nederland – en met Twente – op willen gaan. Volgens De Twentse Stem zijn de stemmen van jongeren daarin cruciaal. Er liggen namelijk belangrijke keuzes die bepalend zijn voor de toekomst van deze jongeren.

In het kort

  • Op 17 maart zijn de verkiezingen. Ook stemmen van jongeren zijn daarin cruciaal.
  • Op 15 maart organiseert De Twentse Stem speciaal voor Twentse jongeren een interactieve talkshow waarin een gesprek gevoerd wordt over de toekomst van Twente.
  • Thema’s als het onderwijs- en leenstelsel, de woningmarkt en duurzaamheid komen aan bod.

Global Goal

global goal icon
Toekomst van Twentse jongeren

Hoe zorgen we ervoor dat we kunnen genieten van goed onderwijs in onze regio, maar ook dat dat niet betekent dat we met zo’n grote studieschuld komen te zitten? Een studieschuld waardoor we geen huis meer kunnen kopen of huren in de stad of het dorp waar we graag willen wonen? En hoe zorgen we ervoor dat we dat dan ook nog duurzaam doen zodat we blijvend kunnen genieten van de mooie Twentse natuur? 

 

Wat De Twentse Stem betreft is het cruciaal dat we als Twentse jongeren met elkaar nadenken over wat deze vraagstukken voor ons betekenen. Hoe willen wij daar nu en in de toekomst mee om gaan? Deze vraagstukken benodigen inzicht in hoe politieke partijen, het bedrijfsleven en verschillende overheden hiermee omgaan. Maar misschien nog wel belangrijker: het uitwisselen van perspectieven met elkaar en het leggen van verbindingen om niet alleen samen te dromen maar wellicht ook samen te kunnen gaan ‘doen’. 

 

Om de toekomst voor Twentse jongeren een stukje mooier te maken zijn we (een groep jonge Twentenaren) een initiatief gestart, ‘van’ en ‘voor’ de toekomst van Twente; waarin we onze ‘stem’ met elkaar laten horen: De Twentse Stem.

15 maart 2021 | De Twentse stem: voor en door jong Twente

Op 15 maart om 17.15 uur organiseren we vanuit De Twentse Stem een interactieve talkshow waarin we – gezien vanuit de leefwereld van ons als jongeren – met elkaar in gesprek gaan over de toekomst van Twente. Dat doen we samen met Tweede Kamerleden uit de regio, inspirerende experts en natuurlijk jongeren, ondernemers en lokale en regionale initiatieven uit Twente. 

 

Centrale thema’s van de talkshow zijn het onderwijs- en leenstelsel, de woningmarkt en duurzaamheid. Tijdens de webcast willen we elkaar informeren, de verbinding zoeken en inspireren. Via de live chat is het mogelijk om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen aan de gasten. 

 

Vind jij het belangrijk om jouw stem te laten horen voor jouw toekomst én die van Twente? En wil jij in verbinding komen met andere jongeren uit Twente die zich in willen zetten voor een mooie toekomst? Zet 15 maart 17:15 dan in jouw agenda en tune in op de webcast van de talkshow die we samen met 1Twente organiseren!

Initiatiefnemers

De Twentse Stem is een initiatief van FUSE en Atelier Twente. FUSE is een Twents jongereninitiatief dat is ontstaan vanuit het geloof dat een sterke en welvarende regio draait op een ecosysteem van mensen. Atelier Twente is een initiatief waarin gemeenten, bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties elkaar gevonden hebben. Vanuit de overtuiging dat de ambities, opgaven en uitdagingen in Twente in toenemende mate een regionaal karakter hebben.

Datum: Maandag 15 maart 2021 

Tijd: 17:15 – 18:15 uur 

Locatie: Livestream

Datum: 8 maart 2021 |

Bron tekst: De Twentse Stem |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #duurzaam