Levensduur melkkoeien natuurlijk verlengen

De levensduur van melkvee is een belangrijk element voor het verduurzamen van melkveehouderijen. Met de biobased bolussen van Biochem Products uit ondernemend Enter in Twente, kunnen ziektes van melkkoeien op een natuurlijke manier worden bestreden. De levensduur van melkvee kan worden verlengd door de koeien daarnaast met geavanceerde voedingsconcepten te ondersteunen in de kritische overgangsperioden van een koeienleven. Dierenwelzijn kan zo structureel verbeteren. 

In het kort

  • Zwakkere dieren die in een stressvolle periode zitten, hebben een verhoogde kans op infecties, uierproblemen en een verminderde melkproductie.
  • Met de biobased bolussen van Biochem kunnen ziektes van melkkoeien op een natuurlijke wijze worden bestreden. Dierenwelzijn kan zo structureel verbeteren.

Global Goal

global goal icon

De gemiddelde leeftijd van koeien op het moment dat ze naar de slacht gaan ligt momenteel relatief stabiel tussen vijf en zes jaar. Redenen om melkvee te slachten zijn onder meer klauwproblemen en uierkwesties.

Kritische overgangsperiodes

Dergelijke problemen vinden een oorsprong in de kritische overgangsperiodes: de geboorte, de overgang van moederkoemelk naar vast voedsel voor het kalf, de puberteit, het insemineren, de dracht, de periode rond het moment van kalven, de piek van de melkgift, en het stoppen daarvan. Op elk van deze momenten vinden veranderingen plaats in de vertering en stofwisseling van het kalf respectievelijk de koe. Zwakkere dieren die in een stressvolle periode zitten, hebben een verhoogde kans op infecties, uierproblemen en een verminderde melkproductie. Door de conditie van het vee optimaal te houden, blijft de boer de problemen voor. Daarin spelen voeding en verzorging een bepalende rol. 

Verzorging

Met de juiste verzorging in de kritische perioden, kan een melkkoe gezond oud worden. De biobased bolussen van Biochem Products bevatten een mix van nauwkeurig geselecteerde kruidenextracten, probiotica en vitamines. Deze natuurlijke gezondheidsproducten zijn aanvullend dieetvoeder ter ondersteuning van de natuurlijke weerstand, de uiervitaliteit en de conditie van de melkkoe. De bolussen zijn ontwikkeld voor een brede werking en inzetbaarheid, en helpen om het gebruik van antibiotica te verminderen. De bolussen zijn slow-release en kunnen oraal worden toegediend. Bovendien: de natuurlijke bolussen geven géén wachttijden voor melk en vlees.

Maatschappelijk belang

Het verduurzamen van de moderne veehouderij krijgt internationaal veel aandacht, temeer omdat het een maatschappelijk belang dient. Naast het verlengen van de levensduur van de veestapel en het beter benutten van voedingsstoffen, dient ook het dierenwelzijn verder te verbeteren. Daartoe behoort ook een verminderd gebruik van antibiotica, temeer omdat verontreinigde urine en mest van dieren kunnen leiden tot vervuiling van het milieu, het oppervlaktewater of het grondwater. En zo tot vervuild drinkwater voor dieren én mensen. 

 

Lees hier meer over Biochem Products

Datum: 17 december 2018 |

Bron tekst: Biochem Products |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #Biochem Products B.V.