Bouman Industries uit Almelo wil Aziatische markt veroveren

PPM Oost investeert in het Almelose Bouman Industries om ontwikkeling en werkgelegenheid te stimuleren. 

Bouman Industries heeft ambitieuze plannen om met zijn innovatieve CO2-afvanginstallaties en waterseparatiesystemen de Aziatische markt te veroveren. Participatiemaatschappij Oost investeert in het Almelose Bouman Industries om de groei van het bedrijf en daarmee de werkgelegenheid te stimuleren. Bouman Industries is van origine een toeleverancier voor de Nederlandse en Duitse maakindustrie, die ook innovatieve machines en apparaten ontwikkelt gericht op duurzaamheid en een schoner milieu.

In het kort

  • Participatiemaatschappij Oost investeert in het Almelose Bouwman Industries om de werkgelegenheid te stimuleren 
  • Bouwman levert aan grote multinationals 

Global Goal

global goal icon
Het bedrijf

PPM Oost-directeur Marius Prins vindt Bouman Industries een voorbeeldbedrijf in de regio. “Bouman is niet alleen al vele jaren een stabiele en grote werkgever in de regio die levert aan grote multinationals. Bij Bouman zien ze ook het belang van innovatie. Het is indrukwekkend hoe Bouman in Azië voet aan de grond heeft gekregen. We zijn trots dat we door de investering in Bouman kunnen bijdragen aan de groei en innovatie in de regio Twente.” 

Wilco van Wijck, directeur van Bouman Industries, zegt dat zijn bedrijf door de investering van PPM Oost flinke stappen kan maken: “Er is grote internationale druk om milieuproblemen ten aanzien van lucht en water op te lossen. Wij hebben daarvoor de technologie en de kennis in huis. Door de investering van PPM Oost beschikken we nu over de financiële armslag om dat te doen. We hebben prachtig gereedschap in handen.” 

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie, provincie Overijsel: ”Tijdens de handelsmissie naar China eind 2016 heb ik met eigen ogen gezien hoe geïnteresseerd het land is in de mogelijkheden die Bouman de maakindustrie biedt. Met deze financiële ondersteuning kan het bedrijf zich verder ontwikkelen op die uitdagende markt.” 

Toeleverancier voor de maakindustrie

Bouman Industries is van origine een toeleverancier voor de Nederlandse en Duitse maakindustrie. Met ruim zeventig medewerkers is Bouman een grote werkgever in Twente. De onderneming levert primair producten aan multinationals zoals de vliegtuig-, semiconductor-, farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie. Bekende klanten zijn partijen als ASML, Fokker, Thales, Urenco, PPG en Akzo Nobel. De laatste jaren heeft Bouman Industries zich toegelegd op oplossingen die verduurzaming stimuleren. 

Eén van de pronk projecten van Bouman Industries is de CO2 afvanginstallatie bij Twence, de afvalverwerker in Twente. Door CO2 af te vangen en om te zetten in natriumbicarbonaat (zuiveringszout) biedt dit verduurzamingsproject economisch rendement. 

Datum: 23 februari 2017 |

Bron tekst: Bouman Industries |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #ondernemen