Ontmanteling eerste vliegtuig door AELS in Twente

AELS verwelkomt het eerste vliegtuig voor de deassemblage, een Airbus A340-300. Het widebody vliegtuig wordt op 27 april 2017 verwacht op Twente Airport. Na aankomst wordt gestart met deassemblage; eerst worden de motoren verwijderd, vervolgens andere herbruikbare onderdelen. Als alle herbruikbare onderdelen zijn verwijderd zal dat wat overblijft worden gerecycled. Het project neemt in totaal zo’n drie maanden in beslag. Nooit eerder is er zo’n groot vliegtuig geland op Twente Airport.

In het kort

  • AELS recyclet vliegtuigen, een hele mooie duurzame oplossing!  

  • Ze hebben begin 2017 hun allereerste vliegtuig succesvol ontmanteld 

Global Goal

global goal icon
Airbus A340-300

De Airbus A340-300 vertrekt naar verwachting rond 9 uur uit Zürich. De vlucht wordt uitgevoerd onder vluchtnummer LX5180. De verwachte aankomsttijd is 10:30, maar dit kan worden vertraagd of uitgesteld, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het vliegtuig, met registratie HB-JMK en serienummer 169, is 20 jaar oud. Vanochtend (24 April 2017) is ze geland in Zürich (ZRH) na haar laatste commerciële vlucht vanuit Johannesburg (JNB). In haar vlieghistorie heeft ze eerst voor Austrian Airlines gevlogen en de laatste jaren voor Swiss International Airlines, die ook de laatste vlucht zal uitvoeren.

Deassemblage in Twente

Voor AELS is dit het eerste deassemblageproject op Twente Airport. Voor de ontmanteling heeft AELS een technisch team met zoveel mogelijk mensen uit de regio samengesteld, dat de uitvoerende werkzaamheden gaat doen. Derk-Jan van Heerden (directeur AELS): “De afgelopen periode is plezierig en constructief samengewerkt met diverse lokale partijen, waaronder de luchthaven. Dit is essentieel geweest in de aanloop en voor de uitvoering van onze werkzaamheden.”

Twente Airport

Twente Airport heeft in velerlei opzichten goede eigenschappen voor de ontmanteling van een widebody vliegtuig. De aanwezige faciliteiten hier zijn zeer geschikt voor activiteiten zoals die van AELS. “Wij kijken vol vertrouwen naar de toekomst. Het overleg over verdere stappen voor langdurige samenwerking met partijen zoals PPM Oost en de luchthaven zijn in volle gang.”, aldus Derk-Jan van Heerden.

Datum: 25 april 2017 |

Bron tekst: AELS |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #luchtvaart