Earth is calling... Van der Geest

Groene verf stinkt echt niet!

 

Vooruit naar vroeger! Dat kan met plantaardige binnen- en buitenverven die zijn gemaakt van herwinbare grondstoffen uit de levende natuur. Biobased verfspecialist Van der Geest uit Enschede biedt die duurzaamheid met het groene verfmerk Rolsma™ op basis van lijnolie gewonnen uit zaadjes van Twentse vlas. Met de aanbouw van vlas kweekt Van der Geest zijn eigen grondstoffen.

In het kort

  • Waar veel bedrijven continue bezig zijn met innovatie en het creëren van nieuwe oplossingen, is het soms ook een goed idee om terug te kijken naar oplossingen van vroeger.
  • Verfspecialist Van der Geest heeft namelijk een plantaardige verf ontwikkeld die gewoon hier in Twente wordt ontwikkeld 

Global Goal

global goal icon
Biomassa

Biomassa speelt een steeds belangrijker rol in onze economie. Verfspecialist Van der Geest sluit met biologische verf naadloos aan bij de maatschappelijke missie om uitputting van de aardbodem tegen te gaan door het overstappen op oogstbare grondstoffen. Met het gebruik van deze natuurlijke materialen ontstaat ‘echte verf’. De vlaszaden worden uitgeperst en zo ontstaat een natuurlijke basis voor de best drogende verfolie. Een authentiek product – zoals dat er vroeger altijd was – maar wel op grond van technologische kennis en innovatiekracht van nu. Deze natuurverf wordt gemaakt met natuurlijke, herwinbare en vaak ook minerale grondstoffen. Die zijn biologisch afbreekbaar en passen daarom in de ecologische kringloop.

Flexibel en grote dekkracht

Rolsma™ lijnolieverf is een kwalitatief hoogstaand schilderproduct, dat achteraf niet chemisch wordt bewerkt. De ‘groene’ verf bevat nauwelijks of geen vluchtige organische stoffen en is leverbaar in elke gewenste kleur. Het stinkt echt niet! Naast de lakverven voor binnen en buiten, de 100% plantaardige muurverf met 0% oplosmiddel, levert Van der Geest ook vloerverfproducten op oliebasis. Door intensief onderzoek bieden die duurzame verfsoorten een lange levensduur, die zelfs beter presteert dan wettelijk is voorgeschreven. De uitstekende hechting van de lijnolieverf maakt het mogelijk om slechts een dunne laag aan te brengen en tegelijkertijd een uitstekende dekkingskracht te behalen. Bovenal is en blijft de verflaag ook flexibel. Mocht de ondergrond door weersinvloeden gaan werken, dan heeft dit geen directe gevolgen voor de kwaliteit van het uitgevoerde schilderwerk. Integendeel, de flexibele verflaag vangt de wisselingen natuurlijk op.

Erfgoed ecologisch in de verf

Deze biologische verfsoort wordt veel toegepast voor traditionele restauratie en specifiek onderhoud van unieke monumenten. Immers, cultureel erfgoed is gediend bij kwaliteitsverf die uitstekend aansluit bij de uitstraling van monumentale panden. Ecologische waarde prevaleert. Tegelijkertijd dragen duurzame onderhoudsproducten bij aan het concretiseren van de MVO-doelen van bedrijven en overheden. In de meeste gevallen kan de natuurlijke lijnolie over de oude (synthetische) verflagen worden geschilderd. Dat geldt dus ook voor moderne bedrijfspanden en woningen van particulieren. 

 

Als enige verfproducent is Van der Geest met Rolsma™ lijnolieverven geselecteerd in het groene lakverfassortiment Greenworks, de verzamelnaam voor duurzame bouwmaterialen die zijn geselecteerd uit het brede assortiment van Raab Kärcher.

Duurzaam beheer van kwasten

Menig schilderbedrijf gebruikt op jaarbasis vele tientallen of soms wel honderden kwasten. Indrogen is veelal de – onnodige – oorzaak van het steeds weer moeten aanschaffen van nieuwe kwasten. Niet heel economisch en dus niet duurzaam. Van der Geest ontwikkelde en octrooieerde een natuurlijke, water-gedragen en ook geurloze bewaargel, die de levensduur van elke verfkwast aanmerkelijk verlengt. Na gebruik van de kwast wordt deze in de gel gehangen en de duurzame bewaardoos luchtdicht afgesloten. Bij een volgende schilderbeurt wordt de gel eenvoudig van de kwast geveegd en kan het verven moeiteloos opnieuw beginnen. Als sociaal ondernemer heeft duurzaam verfspecialist Van der Geest zowel de productieprocessen als de werkomgeving onafhankelijk laten certificeren door tal van predicaten.

Datum: 15 juli 2018 |

Bron tekst: Gebr. Van der Geest |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #Earth is calling