Duurzaam ondernemen in de breedste zin van het woord

Hans Lesscher, algemeen directeur van  Odin Groep  bevestigt zijn groeiambities en focus op duurzaamheid in een recent verschenen Duurzaam Ondernemen  Jaarverslag. Hij stelt dat het hierbij niet alleen draait om energieverbruik en milieu, maar in het bijzonder om het aantrekken, behouden en opleiden van medewerkers. Lesscher: “Het is mijn rotsvaste overtuiging dat we als organisatie op de lange termijn succesvoller zijn door onze mensen centraal te stellen, en ze actief te begeleiden bij hun carrière. Zij zijn de motor achter het succes van Odin Groep.”

In het kort

  • Odin Groep doet er alles aan om hun ondernemingen te verduurzamen.
  • Dit doen ze o.a. door trainingen aan te bieden aan hun medewerkers

Global Goal

global goal icon
Focus op duurzaam beleid rond medewerkers, mvo en milieu

Duurzaam ondernemen, in de breedste zin van het woord, is een belangrijk speerpunt van Odin Groep. Mede door deze strategie steeg de IT-organisatie de afgelopen jaren  in de top 100 van meest gezonde IT-bedrijven van Nederland. In 2017 behaalde het bedrijf de dertigste plek. Odin Groep is de thuishaven voor de bedrijven  Previder,  Heutink ICT,  Web2work, en recent werd Microsoft-specialist  Winvision  toegevoegd aan de groep. Odin Groep heeft hierdoor inmiddels bijna 500 werknemers in dienst. “Als grootste IT-dienstverlener in Oost-Nederland hebben wij een voorbeeldfunctie,” zegt Lesscher. “Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus, en lopen voorop met initiatieven rond duurzaamheid en milieu. Daarnaast willen we een zo duurzaam mogelijke relatie met onze medewerkers. Wij bieden hen daarom veel persoonlijke begeleiding, interne opleidingen en diverse programma’s voor lifelong learning. Samen met andere IT-organisaties uit de regio werken we bovendien aan een nieuw initiatief om getalenteerde IT-studenten in Twente te houden door hen al tijdens hun studie een relevante bijbaan aan te bieden en hun studiegeld te bekostigen.”

Persoonlijke ontwikkeling

Binnen Odin Groep wordt veel geïnvesteerd in de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Zij krijgen toegang tot heldere carrièrepaden, de Odin Career Tracks. Veel van deze opleidingen en trainingen kunnen intern gevolgd worden bij de Odin Academy, een eigen leerplatform. Lesscher: “Wij zijn betrokken bij onze werknemers en bieden hen een informeel werkklimaat waarin ze alle ruimte krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen, en met de beste technologie aan allerlei innovatieve projecten kunnen werken. Zo willen wij zowel jonge IT-talenten als ervaren IT’ers aan ons binden. Want ik kan nog zo’n goede ondernemer zijn, ik heb toch echt de beste mensen nodig om de toekomstplannen van Odin Groep te realiseren.”

Over Odin Groep

Odin Groep biedt een veilig thuis voor IT-bedrijven en IT-specialisten. Met een sterke focus op managed services en digitale transitie vormen wij een solide basis om te ondernemen, te ontwikkelen en elkaar te versterken. Bovendien biedt Odin Groep de brede backoffice-ondersteuning die de onderliggende bedrijven in staat stelt te focussen op de klant. Tot de Odin Groep behoren Previder, Heutink ICT, Web2work en Winvision. Met ruim 470 medewerkers, eigen cloud- en datacenteroplossingen zorgen we voor vele geavanceerde IT-omgevingen, tienduizenden online werkplekken, websites en online portalen. En dat allemaal in diverse marktsegmenten zoals zorg, educatie, bouw, overheid en de zakelijke markt.

Datum: 1 augustus 2018 |

Bron tekst: Odin Groep |

Auteur: Twente.com