Twente kiest beste ‘noaber’

Welke ondernemende buur zet zich bovengemiddeld in voor een sociaal, veilig en actief leefklimaat waardoor langer thuis blijven wonen mogelijk wordt? Inwoners van de Twentse gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Hellendoorn, Hengelo, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden kunnen tot en met 1 augustus hun beste buur nomineren voor de ‘Beste Buur Bokaal’ via www.bestebuurbokaal.nl.

In het kort

  • Mogelijkheden bieden om langer thuis te blijven wonen
  • Twentenaren die een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving
  • Twentse noaberschap als voorbeeld voor Sustainable Communities

Global Goal

global goal icon

Twente zet zich op vele fronten in voor ‘Sustainable Communities’ (duurzame steden en gemeenschappen). Langer thuis blijven wonen is één van de onderwerpen binnen Twente die meespelen bij een toekomstbestendige samenleving. Om langer thuis te blijven wonen is een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap.

De stille kracht

Bij deze award gaat het om ‘de stille kracht’; de buur die niet in het middelpunt staat en het verdient om gewaardeerd te worden.

 

"Het is min of meer normaal voor mij om dit soort dingen te doen, vooral als het nodig is. Ik doe het graag, dus het was heel bijzonder.", is een veelzeggende reactie van Ingrid (bokaal-winnares van afgelopen jaar), "Het is een stukje waardering voor hetgeen je doet. Dat is niet nodig, maar toch is het leuk dat ze blij zijn met wat je doet."

Beste buur voordragen?

Alle inwoners uit de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Hellendoorn, Hengelo, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden komen in aanmerking voor de Beste Buur Bokaal. Een Beste Buur moet wel worden voorgedragen door (een) buurtbewoner(s). Dat kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl.

Uitreiking op Burendag

De award is een initiatief van de lokale Twentse woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeenten. Per gemeente zal een jury de inzendingen beoordelen. De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt plaats op 28 september op de jaarlijkse Burendag in de tien deelnemende gemeenten.

Datum: 21 juni 2019 |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #Duurzame steden