ROSEN goes to prison

ROSEN Group, een internationale organisatie gericht op inspecties van pijpleidingen in met name de olie- en gasindustrie. Wereldwijd inspecteren en repareren zij jaarlijks miljoenen pijpleidingen over de hele wereld. Met behulp van eigen ontwikkelde technologieën worden dagelijks miljoenen pijpleidingen geïnspecteerd, waarbij de bevindingen worden gerapporteerd naar de klant. Bij het niet vroegtijdig inspecteren, detecteren en repareren van de pijpleidingen kan een klein defect in sommige gevallen grote consequenties hebben voor het milieu.

In het kort

  • ROSEN Groep heeft er een ongewone klant bij: de gevangenis 
  • ​Bij deze nieuwe klant zullen ze zorgen voor de veiligheid als het gaat om

Global Goal

global goal icon
ROSEN stands for top technologies, protecting humans and the environment

Veiligheid is een belangrijke waarde voor ROSEN Group. In het testcentrum wordt naast de ontwikkeling van nieuwe technologieën, het onderhoud van verschillende inspectietools en ander apparatuur dagelijks uitgevoerd. Maar ook in de veiligheid van de medewerkers wordt veel geïnvesteerd; iedere (nieuwe) medewerker wordt intern opgeleid en regelmatig bijgeschoold, aangezien het heel specifiek werk is waar je bepaalde (veiligheid)certificaten voor nodig hebt. Mede omdat de technologie in dit vak in een razend tempo verandert, is een training- en educatie-afdeling opgericht die ervoor zorgt dat de medewerkers zich ook gedurende hun loopbaan kunnen blijven ontwikkelen en veilig kunnen blijven werken.

Werken in de gevangenis

ROSEN Group is voornamelijk actief in de olie- en gasindustrie; opslagtanks in bijvoorbeeld de haven van Rotterdam, maar ook treinrails en elektriciteitsmasten. Sinds kort hebben zij een hele andere markt aan hun werkveld toegevoegd; inspecties en reparaties aan de lichtmasten van gevangenissen. Niet de inspectie, maar vooral de locatie maakte dit project uniek, omdat ze rekening moesten houden met het rooster van de gedetineerden en andere veiligheidsregels. In samenwerking met de klant is middels brainstormsessies een oplossing bedacht om de inspecties goed en veilig uit te kunnen voeren. Door de lichtmasten regelmatig te inspecteren, ontstaan er geen onverwachte gevaarlijke situaties en kunnen eventuele reparaties van tevoren worden ingecalculeerd en ingepland.

Groot, maar toch klein

Vlak over de grens, in een klein schuurtje is het verhaal van ROSEN begonnen en in een paar jaar tijd is ROSEN uitgegroeid tot een internationaal bedrijf, met locaties over de hele wereld, waaronder Twente. De karaktereigenschappen van een familiebedrijf, waar innovatie, veiligheid en gezonde medewerkers centraal staan, zijn echter altijd behouden. Flexibele werktijden, interne kinderopvang, de mogelijkheid om je carrière in het buitenland voor te zetten en om een gezonde levensstijl zowel binnen als buiten kantoor te stimuleren, is een ‘Health en Lifestyle commissie’ aangesteld. Dat de focus sterk op de gezonde medewerker ligt zie je al bij binnenkomst; door het aantal verbrandde calorieën op elke tree van de trap te weergeven word je direct gestimuleerd om de trap te nemen. Ook wordt er een aantal keer per week gratis vers fruit aangeboden en worden de medewerkers regelmatig uitgedaagd op sportief vlak, door o.a. mee te doen aan de ‘Bike to Work Day’ en hardloopclinics. 

 

ROSEN Group heeft internationale werknemers met diverse achtergronden van over de hele wereld. Een deel hiervan komt binnen door de goede samenwerking met de onderwijsinstellingen in Twente, zoals de  Universiteit Twente  en  Hogeschool Saxion. Maar ROSEN blijft continu op zoek naar nieuw talent die een bijdrage wil leveren aan het beschermen van mens en milieu. Geïnteresseerd? Bekijk hier de vacatures

Datum: 17 september 2018 |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #elektrotechniek