Een lijst met podcasts uit en over Twente

Het is de internationale dag van de podcast. Daarom delen we graag wat luistervoer voor jou uit en over Twente die de moeite waard zijn om eens te beluisteren.

1. Het geheim van Tukkers

In deze podcastserie leer je het échte Twente kennen. Wat is typisch Twents en wat maakt de regio uniek? Je ontdekt bijzondere verhalen en weetjes over de Twentenaren doordat podcastmaker Reinout Meijer in gesprek gaat mét Tukkers over Tukkers.

https://open.spotify.com/show/6Ll18s622aOXTWtE72KbDA

2. Goud in Twente

In deze podcastserie nemen de hosts je mee naar de pareltjes van de regio, ofwel de mooiste hotspots en creatieve broedplaatsen.

https://open.spotify.com/show/0P0Z8YmKl9GjLszuTuDTV7

3. Enschede. De Podcast

In deze serie hoor je verhalen over de meest eigenzinnige stad van het oosten. Je beleeft de stad anno nu, maar gaat ook terug in de tijd en naar de toekomst. Zo hoor je onder meer over wereldwijde innovaties die in Enschede zijn gestart.

https://open.spotify.com/episode/0a7vkypRkUziYGUVpCL5jm?si=d81b9667f00840b1

4. Het keukentafelgesprek

In gesprek met de leiders van vandaag. Dat is wat podcasthost Willem-Jan Velderman en Tom Morssink doen. Ze vragen wat leiders uit de politiek, zorg of het bedrijfsleven hun partner vertellen bij thuiskomst en hoe ze zelf naar de toekomst kijken.

https://open.spotify.com/show/03VBzyNRSpppPQZ0YnxuUv

5. In de ban van Rian

Nederland kent Rian van Rijbroek als ‘cybercharlatan’. Toch heeft ze IT-miljonair Gerard Sanderink in haar macht. Wie is Rian, waarom doet ze wat ze doet? In deze podcast zoekt Tubantia-journalist Angelique Kunst het antwoord op deze vragen en meer.

https://open.spotify.com/show/6gRd8BMvq0sUTzdIWc2gy0

Datum: 30 september 2023 |

Bron tekst: Wendy Kloezeman |

Auteur: Wendy Kloezeman

Lees meer over #Sustainable Communities