Asito biedt vluchtelingen een werkplek

Asito werkt samen met Amerikaanse Tent foundation aan werkplekken voor vluchtelingen

 

Twents schoonmaakorganisatie Asito en de Tent foundation hebben tijdens de Dutch Business Summit on Refugees een convenant ondertekend waarin Asito zich committeert aan het creëren van 50 werkplekken voor vluchtelingen, oftewel statushouders. Daarnaast zet Asito zich in om, passend bij haar inclusiviteitsbeleid, andere werkgevers te stimuleren en te helpen ook vluchtelingen aan te nemen. Hiermee treedt Asito toe tot het wereldwijde Tent Partnership for Refugees.

In het kort

  • Veel vluchtelingen hebben een afstand tot de arbeidsmarkt, door bijvoorbeeld de taalbarrière of dat diploma's niet erkend worden. 
  • Asito werkt samen met Amerikaanse TENT foundation aan werkplekken voor vluchtelingen.

Global Goal

global goal icon

CEO’s en andere leiders van vijftien vooraanstaande werkgevers in Nederland, waaronder Asito, Shell, ING, en Philips, hebben hiermee een belangrijke stap ter bevordering van vluchtelingintegratie gezet door meer hulp toe te zeggen aan vluchtelingen in binnen- en buitenland.

Vergroten van kansen op de arbeidsmarkt

Hans van Leeuwen, HR directeur van Asito: ‘Asito heeft al op verschillende plekken statushouders in dienst genomen. Ze leren bij ons de taal, de Nederlandse cultuur en het schoonmaakvak met het doel om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Een deel van hen blijft bij Asito in dienst, een deel stroomt door naar een andere baan. Voor de komende twee jaar hebben we vastgelegd dat we minimaal 50 statushouders op deze manier gaan helpen. In de nieuwe schoonmaak CAO is afgesproken dat de branche als geheel 100 statushouders een baan geeft. Asito creëert hier individueel nog 50 plaatsen bij.’

 

De Tent Foundation is een wereldwijde coalitie die bedrijven stimuleert statushouders te helpen. Zij willen de levens en het levensonderhoud verbeteren van de meer dan 25 miljoen mannen, vrouwen en kinderen die gedwongen hun thuisland hebben moeten verlaten. 

 

Wiebe Draijer, CEO van Rabobank, en Paul Polman, voormalig Unilever CEO, waren gastheer van de Dutch Summit on Refugees die als doel had meerdere grote Nederlandse werkgevers achter dit initiatief te krijgen. Naast Asito committeerden ook Rabobank, Accenture, Philips, Randstad, Manpower en ABN AMRO zich aan de Tent Foundation. Gezamenlijk zijn zij de komende twee jaar goed voor 50 arbeidsplaatsen voor statushouders. 

Sociaal ondernemerschap

Duurzaamheid zit in de genen van Asito en van de mensen die er werken. Op het gebied van sociaal ondernemerschap loopt Asito voorop, voor mens én milieu. Voor Asito hoort iedereen erbij, verdient iedereen het om te worden beoordeeld op zijn of haar kwaliteiten, en verdient iedereen een eerlijke kans. Dat is de filosofie van diversiteit en inclusiviteit die deze dienstverlener aanhangt.

Datum: 9 april 2019 |

Bron tekst: Asito |

Auteur: Asito

Lees meer over #ondernemen