De basis voor perfecte vloeren

Uzin Utz Nederland levert onder de productmerken Uzin, Wolff, Pallmann, Arturo en Codex. De basis voor perfecte vloeren wordt gelegd door de innovatieve productiemethoden van het bedrijf. De dienstverlening is compleet met het vakkundige, technisch advies van de medewerkers.

Groenste fabriek

Voor Uzin Utz Nederland is duurzaamheid van fundamenteel belang. Dat komt als eerste tot uitdrukking in het assortiment en in de verpakkingen. Verder is bij de bouw van het bedrijfspand in Haaksbergen de bedrijfsvisie op duurzaamheid volledig vertaald naar een praktische manier van bouwen en produceren. Zo worden de meeste vloerproducten geproduceerd in de ‘groenste’ fabriek van Nederland.

Alles onder één dak

Het belangrijke uitgangspunt voor de realisatie van het bedrijfspand was: ‘Alles onder één dak’. In het ontwerp komt als eerste ‘transparantie’ tot uitdrukking, die de eenheid van de totale organisatie benadrukt. Het unieke gebouw heeft een houten hoofddraagconstructie. Verder zijn alle ruimten doorzichtig en is zelfs de productie zowel van binnen als van buiten goed zichtbaar. De centrale ruimte fungeert als het hart van het gebouw, waar klanten en medewerkers bij elkaar komen om te overleggen, pauzeren of eten. Die aanpak benadrukt de eenheid en verbondenheid van de totale organisatie met de werkomgeving.

Duurzaam en energiezuinig

De kracht van het duurzame en energiezuinige bedrijfspand zit in de uitgekiende combinatie van verschillende energiezuinige en duurzame maatregelen en materialen. Het vegetatiedak met mos en sedum is gunstig voor de waterbuffering, een verhoogde isolatie, optimale verdamping en voor het binden van fijnstof en biodiversiteit. Het complex wordt verwarmd met een warmtepomp en een verticale bodem-warmtewisselaar. De gebalanceerde ventilatie zorgt tegelijkertijd voor warmteterugwinning. De houtconstructies zijn gemaakt van duurzame materialen, zoals FSC-larikshout.

Lage voetafdruk

De overige materialen zijn zo veel mogelijk van gerecyclede oorsprong. Het gebouw is ook ‘intelligent’: er is bewegingsafhankelijke schakeling, verlichting met daglichtregeling en CO2-gestuurde ventilatie. Voor de vloer, gevel en het dak gelden verhoogde isolatiewaarden. Door grote overstekken beschikt het pand over een ‘natuurlijke’ zonwering. Het sanitair is waterbesparend, inclusief de waterloze urinoirs. Het gebouw heeft geen gasaansluiting. Doordat de opslag in silo’s wordt gebufferd, zijn minder transportbewegingen nodig, teneinde de voetafdruk van de logistiek ook te verkleinen.

Contactinformatie

Bouwstraat 18
7483 PA HAAKSBERGEN
053 - 5737 373 nl@uzin-utz.com http://www.unipro.nl/