STAR/T

Ondernemend starten voor volhoudbare toekomst 

Dromen waarmaken door een eigen bedrijf te leren starten. STAR/T uit ondernemend Enschede in Twente is een startup-school voor statushouders. De organisatie begeleidt naar zelfstandig werk als ondernemer. Het programma is gratis voor geselecteerde deelnemers. Ervaring als ondernemer is niet nodig. Persoonlijke ontwikkeling is even belangrijk als de beoogde bedrijfsontwikkeling. The Cee Spot in Enschede is de inspirerende ontmoetingsplek waar deze gemeenschap van startende ondernemers groeit.   

logo STAR/T
Continue reading below

STAR/T ondersteunt met een partnernetwerk de startende ondernemers en helpt de bedrijfsplannen te beoordelen. Ondernemerschap en innovatie staan centraal om met voormalige vluchtelingen en andere mensen met een migratieachtergrond nieuwe marktkansen te creëren en in korte tijd te realiseren. In het land van herkomst hebben deze startende ondernemers meestal al de nodige marktgerichte kennis en ervaring opgedaan en meebrachten naar ondernemend Twente. 

Gemeenschap

Vanuit een community van betrokken begeleiders en creatieve ondernemers, wordt het ondernemerschap gestimuleerd en getraind. De statushouders maken integraal onderdeel uit van die gemeenschap en krijgen persoonlijke begeleiding in het aanleren van tal van marktgerichte vaardigheden. Doel is in drie maanden een eigen bedrijf te starten. In de coworking-ruimte worden trainingen en praktische workshops gegeven. 

Incubatieprogramma

Dit startup-programma is speciaal bestemd voor nieuwkomers die Engels of Nederlands begrijpen en spreken. Iedere statushouder moet de innerlijke drive hebben om met zijn of haar passie van een zakelijke kans een klantgericht succes te maken. Dit lukt door doelgericht tijd te investeren en als teamspeler ideeën, kennis en kunde met de overige starters te delen. Gedurende drie maanden krijgen de deelnemers een training over ontwerpdenken en LEAN-opstarttechnieken. In workshops worden prototypes ontwikkeld en getest. De startup-ondernemers worden zo ondersteund voor het pitchen van het volhoudbare bedrijfsidee.

Netwerkpartners

Samen met andere netwerkorganisaties werkt STAR/T aan een volhoudbare toekomst, zoals met mede-initiatiefnemers Mindt en Universiteit Twente uit ondernemend Enschede.

Contactinformatie

Brouwerijstraat 1
7523 XC Enschede
jaap@wearemindt.nl www.star-t.nl