B.T.G. Biomass Technology Group B.V.

Continue reading below

Contactinformatie

B.T.G. Biomass Technology Group
Josink Esweg 34
7545PN Enschede
+31 (0)53 486 1186 office@btg-btl.com www.btg-btl.com

BTG ontwikkelt tal van nieuwe technologieën en technieken om bij te dragen aan een duurzame energiehuishouding, zoals pyrolyse. Daardoor kunnen fossiele brandstoffen meer en meer worden vervangen door hernieuwbare brandstoffen, zoals biomassa.

Energiedichte biomassa

Traditionele brandstoffen als kolen, olie en aardgas zijn niet-hernieuwbaar. Deze fossiele brandstoffen zijn ooit op Aarde ook uit organisch materiaal ontstaan gedurende miljoenen jaren durende natuurlijke processen. BTG wil die natuurlijke processen versnellen om zo te komen tot een kortere koolstofcyclus. Die versnelde conversie van biomassa naar biobrandstof vergroot de energiedichtheid van de biomassa, waardoor deze kan worden ingezet in bestaande energiesystemen.

Klimaatneutrale organisatie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is onderdeel van de visie en missie van BTG, waarin duurzaamheid centraal staat. De onderneming werkt in zijn geheel klimaatneutraal. Volgens de ‘trias energetica’ wordt binnen BTG gewerkt aan het steeds verder klimaatneutraal maken van de totale organisatie op basis van een energiezuinig ontwerp. Alle energie voor de onderneming komt uit groene bronnen. Tegelijkertijd wordt het energieverbruik steeds verder teruggedrongen. Bovendien worden emissies die desondanks niet zijn te vermijden, worden door het bedrijf gecompenseerd via de aankoop van CO2-credits. Ieder jaar berekent BTG de CO2-voetafdruk van de organisatie om de jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen te bepalen.

Stage lopen of afstuderen

BTG vindt de ontwikkeling van werknemers en studenten belangrijk. Zo biedt het bedrijf aan studenten van diverse opleidingsniveaus de mogelijkheid om stage te lopen of een afstudeeropdracht bij het bedrijf uit te voeren.

Vacatures #relatie

Social Media Marketer (24-40h) for an International Beauty Brand

Marketing / Communicatie | Baan | MBO-HBO
At THYSOL, they are looking for an enthusiastic Social Media Marketer who is ready to successfully ...

Early Careers - Software Engineering Program (NL)

ICT / Internet / Telecom | Traineeship | MBO-HBO
Just Eat Takeaway has a program for you: Early Careers - Software Engineering Program (NL)

Electrical Engineering Graduation Assignment

Techniek | Afstuderen | Universitair (WO)
Are you a Master student with a background in Electrical Engineering or related and are you ...