High Tech Systems Park

Innovatie versnellen met talentvolle professionals

Een open en inspirerende omgeving voor het delen van kennis blijkt de meest aantrekkelijke werkomgeving voor technisch talent. Op de innovatiecampus High Tech Systems Park uit ondernemend Hengelo in Twente, delen bedrijven de missie om innovaties te versnellen en samenwerking te intensiveren. Zo kan de kennis, kunde en kracht van talentvolle, technische professionals de aanjager zijn van innovatie. 

logo High Tech Systems Park
Continue reading below

Op 57.000 vierkante meter biedt High Tech Systems Park een aantrekkelijke werkomgeving en moderne faciliteiten. Doel is om deze zakelijke en sociale omgeving verder uit te bouwen tot een innovatiecampus waarin medewerkers van verschillende bedrijven elkaar gemakkelijk ontmoeten en stimuleren om bedrijfsactiviteiten te versterken. Daarbij wordt tussen scale-ups en volwassen ondernemingen samenwerkt aan open innovaties in fieldlabs, zoals voor de ‘Bronnet’. 

Fieldlab: slim thermisch energiesysteem

‘Bronnet’ is een initiatief van High Tech Systems Park in samenwerking met DWA, Enpuls en Thales. Stap voor stap wordt een ​​energie-neutrale campus gerealiseerd. Dit fieldlab omvat een gesloten netwerk van drie pijpen, dat koude en warmte levert aan de bedrijven op de innovatiecampus, geoogst uit lokale energiebronnen. Zo wisselen zowel kantoren als productiehallen op slimme wijze warmte en koude uit. Het systeem is ontwikkeld als een open verwarmingsnetwerk. Deze aanpak vermindert de CO2-uitstoot van de bedrijven met tenminste 50 procent en bespaart voor ruim 20 procent op energie. Naast directe besparingen biedt dit fieldlab ook kansen om te innoveren, zoals met big data, energieopslag of andere ontwikkelingen op een levend netwerk.

Twentse toplocatie

High Tech Systems Park is een van de vier toplocaties in ondernemend Twente, dat als geheel is gespecialiseerd in hightech-systemen en materialen (HTSM). De andere drie toplocaties zijn Technology Base Twente in Enschede, Kennispark Twente in Enschede en XL Businesspark Twente in Almelo. 

Contactgegevens

High Tech Systems Park
Haaksbergerstraat 65
7554 PA Hengelo (OV)
+31 (0)6 13 50 84 32 info@hightechsystemspark.com www.hightechsystemspark.com