Podiumplaats voor Green Team Twente

‘We zijn afgepeigerd, maar tegelijkertijd ook heel blij met het behaalde resultaat.’ Het Green Team Twente eindigde afgelopen weekend op de derde plek bij de Shell Eco Marathon in Londen. 

De H2.Zero reed een Nederlands en Green Team record bij de duurzaamheidswedstrijd op het Olympisch park: 850 kilometer op 1 liter brandstof. ‘We hebben een hele tijd bovenaan gestaan, maar zijn op het allerlaatste moment nog ingehaald door twee teams’, zegt Wouter Jeuring van het Green Team Twente.

global goal icon

global goal icon

In het kort

  • Derde plek bij de Shell Eco Marathon in Londen 
  • Optimaliseren van de huide auto door het nieuwe Green Team

Global Goal

global goal icon
Ruitenwissers

‘Dat was wel even een teleurstelling’, vervolgt Jeuring. ‘Maar we zijn heel blij dat we voor het eerst in twee jaar een tijd hebben neergezet, ondanks dat we dit weekend toch wel met een aantal tegenslagen te maken hebben gehad.’ 

Zo was het lang wachten bij de technische keuring, waar ook een probleem met de ruitenwissers naar voren kwam. Een detailhandel in Londen wist het zeventienkoppige Twentse team uit de brand te helpen.

Hobbels

Daarnaast waren er problemen met het parcours. Jeuring: ‘De hobbels op het parcours waren veel harder dan vooraf gedacht. De eerste racedag kreeg de achterophanging van de auto zo veel klappen te verduren dat we ‘m naar binnen hebben gehaald en hebben gerepareerd.’ 

Bij een volgende poging stond het team startklaar, maar bleek er een volgens Jeuring heel snel op te lossen probleem te zijn geweest met de noodstop. De H2.Zero moest echter weer achteraan in de rij aansluiten, waarna de tijd voorbij was en ze niet konden starten.

Goede basis

Uiteindelijk lukte het dus wel om een resultaat neer te zetten. Het team pakt op dit moment – moe, maar voldaan – de spullen in en een groot deel van de groep vliegt terug naar Nederland. 

Jeuring zou graag zien dat het volgende Green Team de huidige auto kan optimaliseren. ‘Wat ze gaan doen, is helemaal aan hen. Ik denk wel dat we met deze auto een heel goede basis hebben neergezet. We weten nu precies wat er speelt en waar er de volgende keer terrein te winnen is!’ 

Lees hier meer over Green Team Twente

Date: 9 July 2016 |

Source of tekst: UT Nieuws |

Author: Twente.com