Techmed workshop Series (5/6) - Design Verification

Ontwerpverificatie en validatie.

Verificatie en validatie zijn twee essentiële stappen in het ontwikkelingsproces van een medisch hulpmiddel. Namens de inspectie van de CE van uw medisch hulpmiddel, moet u verificatie en validatie kunnen toepassen. Door middel van verificatie en validatie laat u zien dat uw product en productieproces voldoen aan de eisen en geschikt zijn voor het beoogde gebruik.

global goal icon

global goal icon

Event details

When: 14 February 2019
Time: 16:00 - 20:00
Organizer: Universiteit Twente
Location: Carré 3.022, Auditorium ECTM Universiteit Twente, Drienerlolaan 5, Enschede

Global Goal

global goal icon
Natuurlijk Doel

Tijdens deze workshop leer je meer over de achtergrond, maar ook over praktische zaken. Je eigen cases worden tijdens de workshop gebruikt voor hands-on oefenen.

Hoofdvragen zijn:

  • Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen verificatie en validatie tijdens het ontwerpproces?
  • Je leert een gefundeerde keuze te maken tussen procesverificatie en validatie.
  • Je leert termen als "Installatiekwalificatie", "Werking Kwalificatie" en "Prestatie Kwalificatie". Ook bekend als IQ, OQ en PQ.
Gedetailleerd Overzicht

16:00 - 16:15

Registratie en koffie

16:15 - 16:30

Introductie verificatie & validatie

16:30 - 17:00

Ontwerp verificatie

17:00 - 17:30

Ontwerpvalidatie

17:30 - 18:00

Proces: Installatiekwalificatie & Operation qualitive (IQ & OQ)

18.00 - 18.45

Eten

18.45 - 19.15

Prestatie Kwalificatie / procesvalidatie (PQ)

19.15 - 19.45

Proces Verificatie: 100% inspectie

19.45 - 20.00

Vragen, netwerken en drinken

Voor Wie

Deze workshop is relevant voor iedereen die werkt aan een medisch hulpmiddel (prototype / product), zoals ingenieurs, projectmanagers en kwaliteitsmanagers.

Spreker

Lisette van Steinvoren
Sr. Project Manager
Nieuwe producten moeten zo betrouwbaar mogelijk zijn, snel de potentie op de markt hebben en bovenal moeten ze voldoen aan de verwachtingen en eisen van de klant.
Holland Innovative is gespecialiseerd in projectmanagement, product- en procesontwikkeling en betrouwbaarheidstechniek. Klanten zijn onder meer toonaangevende multinationals, kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) en start-ups. Ze hebben een sterk verlangen om de dingen anders te doen - op een betere manier.
Holland Innovative levert excellentie, ervaring, de kracht van implementatie en, bovenal, flexibele projectmanagers en experts.

Registratie

We verwelkomen een maximum aantal van 50 deelnemers. Deelname is kosteloos. We rekenen op uw deelname voor het creëren van werkgroepen en catering. Als u het evenement waarvoor u zich al hebt aangemeld niet kunt bijwonen, verzoeken wij u ons dit te laten weten. Stuur een e-mail naar techmed-events@utwente.nl.