Makkelijk verdiend

‘In elk bedrijf liggen de kansen om meer winst te maken voor het oprapen’, aldus Ton Verbeek

We zijn tegenwoordig zo druk met ondernemen dat we soms vergeten waarom we zo hard werken: om geld te verdienen. En dat is vaak veel minder moeilijk dan we denken.

global goal icon

global goal icon

Event details

When: 19 March 2019
Time: 19:30 - 22:00
Organizer: ONE Twente
Location: De Veldmaat 8 7522 NM Enschede

Global Goal

global goal icon

 

Overal om ons heen is laaghangend fruit te vinden dat je zo kunt plukken. Met relatief eenvoudige ingrepen kun je veel geld verdienen en besparen.

 

De reflex van ‘zo doen wij dat hier nu eenmaal’ is in veel bedrijven nog heel sterk verankerd. We houden dikwijls vast aan onze oude gewoonten, waardoor ons gezichtsveld wordt beperkt. Dat is zonde, want daardoor laten we veel kansen liggen. Al dat laaghangend fruit vraagt om geplukt te worden. Dat kan op de volgende manieren:

  • Word een echte klantenmagneet. Zorg ervoor dat je klantenkring razendsnel wordt uitgebreid. Hoe? Gewoon door anderen voor je te laten werken!
  • Kijk met een kansgerichte blik naar je omgeving, en verzilver je kansen. Weg met al die beren op de weg. Waar het op aan komt is dat je van perspectief kunt wisselen, en de waarneming af en toe een creatieve draai geeft. Dat zet pas zoden aan de dijk.
  • Geef een flinke boost aan je omzet. Pas effectieve gedragsbeïnvloeding toe en maak slim gebruik van het internet. Vaak is een kleine investering al voldoende om je bedrijfsresultaat een flinke impuls te geven.

 

Tijdens deze inspirerende lezing wordt aangetoond, hoe je op eenvoudige wijze veel meer onder aan de streep kunt overhouden. Met de aangereikte kennis kun je op korte termijn meteen jouw voordeel doen.

 

Ton Verbeek studeerde economie en sociale geografie. In 2006 richtte hij WakeUp-YourMind op, een trainingsbureau op het gebied van creatieve denktechnieken. Hij verzorgt lezingen, workshops en trainingen met als doel de innovatiekracht van organisaties te vergroten.

 

Ook niet-leden zijn als geïnteresseerden van harte welkom.