Earth is calling ... Twente

Een ‘volhoudbare’ groei, dat is de gezamenlijke ambitie van Twente. Twente is een smart impactregio waar slimme oplossingen worden ontwikkeld voor werelduitdagingen. Twents vernuft dus, dat wereldwijde impact creëert!

Een ‘volhoudbare’ groei, dat is de gezamenlijke ambitie van Twente. Twente is een smart impactregio waar slimme oplossingen worden ontwikkeld voor werelduitdagingen. Twents vernuft dus, dat wereldwijde impact creëert!

Netwerksamenleving optima forma

Twente is een moderne netwerksamenleving in optima forma waar de balans tussen stad en land, bebouwing en landschap, inspanning en ontspanning door de jaren heen op een organische manier gegroeid is. Twente herbergt slimme stadsparken waarin stedelingen en agrarische gemeenschappen zowel met elkaar als met de rest van de wereld zijn verbonden door hoogwaardige infrastructuur. Online én offline. Zo is Twente ‘the good work life region’, het gebied waarin een ondernemende werksfeer wordt gecombineerd met een veilig en aangenaam leven.

Twente maakt impact met..

Uitkomsten voor werelduitdagingen 

Twente is al ruim 5.000 jaar bewoond. Door de eeuwen heen hebben de Twentenaren (Tukkers) het landschap telkens aangepast aan de tijd. Waar vroeger boerderijen en buurtschappen stonden, verrezen fabrieken en woonwijken, om later plaats te maken voor campussen en zonneparken. De werkvloer veranderde mee: van stal naar fabriekshal en van laboratorium naar broedplaats. Van traditionele ondernemingen naar hippe start-up’s en wendbare scale-up’s.

 

Wonen, werken en leven 

Anno nu is Twente een regio waar op 1.500 vierkante kilometer ruim 628.000 mensen wonen, werken en leven. Ongeveer evenveel Tukkers wonen in de stad als op het platteland – stad en land houden elkaar in balans. Rood en groen, welvaart en welzijn. Overal ter wereld kom je Twentse bedrijven en toegepaste, hoogwaardige oplossingen tegen. Het maakt Twente en Twentenaren werelds, soms zelfs buitenaards (Wubbo Ockels).

 

DNA van een tukker 

Meegaan met de tijd, dát zit ingebakken in het DNA van de Tukker. Ze beseffen dat een gezamenlijke herkomst en toekomst in elkaars verlengde liggen. De wereld van nu staat voor uitdagingen en vanuit ondernemend Twente worden slimme oplossingen ontwikkeld voor duurzame ontwikkeling. De wereld heeft baat bij de hightech-oplossingen uit Twente!