Engineer Routing

VIRO is op zoek naar een Engineer Routing.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-12-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Engineer Routing (Mechatronica) verzorg je de interconnectiesystemen van diverse geavanceerde projecten in de machinebouw en automotive industrie. Onder leiding van lead engineers of projectleiders leer je de processen van onze klanten kennen en kom je in aanraking met de vele facetten van het gehele ontwerpproces. Je werkt mee van basic tot aan detailed design maar ook het assisteren bij de FAT/SAT op locatie kan tot de mogelijkheden behoren. Binnen de projectteams werk je nauw samen met diverse disciplines zoals systeemarchitecten en mechanical en electrical eningeers. Je specificeert materialen, maakt elektrische schema’s en 3D ontwerpen en produceert detailtekeningen. Een evenwichtige verhouding tussen ‘Learning on the job’ en het volgen van trainingen zorgt er voor dat je al snel zelfstanding aan de slag kan.

Functievereisten

 • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo-/wo-niveau in de richting Mechatronica of vergelijkbaar
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en een flexibele instelling
 • Interesse in zowel elektro als mechanica
 • Kennis van 3D CAD software (onder andere NX, SolidWorks, Inventor)
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift

Aanbod

 • Hightech projecten met veel ruimte voor innovatieve en duurzame ideeën
 • Enthousiaste, vakkundige collega’s en een open, prettige sfeer
 • Regie over je eigen carrière via onze VIRO Academy
 • Prima mogelijkheden en faciliteiten om thuis te werken, inclusief thuiswerkvergoeding
 • 35 vakantiedagen
 • Vergoeding voor het woon – werkverkeer
 • Uitstekende pensioenvoorziening bij Nationale Nederlanden
 • Collectieve zorgverzekering via VGZ
 • Onze actieve personeelsvereniging zorgt voor de nodige ontspanning en voor mooie verhalen bij de koffieautomaat

Bedrijfsprofiel VIRO

Toekomstgerichte technologie en techniek Industriële organisaties beter helpen presteren voor een technologisch en technisch houdbare toekomst. Dat is de klantgerichte dienstverlening van VIRO uit ondernemend Hengelo in Twente. In de domeinen productengineering, machinebouw en industriële projecten wil dit internationaal opererende ingenieursbureau excelleren voor klanten in tal van industrieën, branches en sectoren. VIRO is gespecialiseerd in engineering en projectmanagement voor de maakindustrie. Volgens het bedrijf bepaalt de inzet en het gebruik van geavanceerde technologieën en technieken het succes van een industrie, sector of bedrijf. Als vooruitstrevende samenwerkingspartner biedt deze dienstverlener aan klanten zowel technische expertise als extra medewerkerscapaciteit. Zo worden in gezamenlijkheid technieken geïnnoveerd en grenzen technologisch verlegd. En de professionals van de toekomst gecreëerd. Integrale projectoplossingen Industriële organisaties moeten beschikken over de juiste mensen, middelen en kennis. Op basis van flexibiliteit, betrokkenheid en inspiratie helpt VIRO organisaties en bedrijven technologisch en procesmatig beter te presteren. Dat doet het bedrijf door zowel kennis en kunde als capaciteit te bieden en delen. Zo worden klanten ontzorgd en geholpen om beter in het combineren van capaciteit en flexibiliteit met inhoudelijke kennis en ervaring voor meer innovatiekracht. Enerzijds doet VIRO dit door organisaties uit te breiden met een flexibele schil van ingenieurs. Anderzijds door die bedrijven vanuit de kennis- en expertisecentra van VIRO te ondersteunen. Zo worden zowel binnen de dienstverlener zelf als bij klanten op locatie integrale projectoplossingen gerealiseerd. Modulair denken en handelen VIRO heeft de grootst mogelijke aandacht voor de kwaliteit van werkprocessen, zowel intern als bij klanten. De basis voor de werkmethodiek en de aanpak van projecten is het zelf ontwikkelde V-model. Elk project wordt hanteerbaar gemaakt door het op te delen in steeds kleinere subsystemen, modules en componenten. Vervolgens begint de realisatie waarbij het project weer vanaf de basis in elkaar wordt gezet: van componenten naar modules naar systemen. Totdat uiteindelijk het totale, geïntegreerde systeem bij de klant in gebruik wordt genomen. Mensgericht bedrijfscultuur Vijf kernwaarden dragen de toegankelijke en ondernemende bedrijfscultuur van VIRO. Menswaardigheid door aandacht en respect voor de ander. Integriteit door eerlijk en oprecht te handelen. Een sprankelende aanpak door positief, opgewekt, levendig en dynamisch in de werkomgeving te staan. Creativiteit door nieuwe invalshoeken te bedenken en daarmee grenzen te verleggen. En dit op een stijlvolle manier door goede smaak te tonen met oog voor detail, zowel in vorm als op inhoud.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van VIRO. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Hazenweg 41
7556BM HENGELO
074 - 8504 000