Sector ICT Make IT Work

De betekenis van IT is aan het veranderen. Als IT’er ben je bezig met het verbeteren van de business. Waar IT vroeger een afdeling was die veel geld kostte is het nu juist de plek waar het geld verdiend wordt, door effectief en efficiënt gebruik te maken van technologie. IT is veelzijdig. De mogelijkheden zijn eindeloos.


Afhankelijk van jouw interesses en talenten kun je analyseren, leidinggeven, projecten managen, onderzoek doen, data verwerken, cloudoplossingen realiseren, als consultant aan de slag en nog veel meer. In de IT kun je jezelf altijd blijven ontwikkelen. Er zijn altijd nieuwe dingen te ontdekken. De razendsnelle technologische ontwikkelingen vragen ondernemingen continu te investeren. In de techniek, maar ook in hun personeel. Met de juiste kennis op zak, zijn er binnen deze sector dus genoeg carrièremogelijkheden en kun je rekenen op een goedbetaalde baan. Klinkt dat interessant? Make IT Work school van Fast Switch zet je in no-time om tot IT’er.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
30-1-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Opleidingsaanbod

Je kunt kiezen voor 3 omscholingsprogramma’s: Software Engineering, Business & Data Analytics en Security Specialist. In de omscholing Software Engineering leer je softwaresystemen ontwerpen, realiseren en testen. Je werkt met verschillende programmeertalen en ontwikkelmethoden en leert projectmatig te werken. Met Business & Data Analytics focus je je op het verbeteren van bedrijfsprocessen. Je zorgt ervoor dat je nieuwe inzichten boven tafel krijgt, gebaseerd op interne en externe data. En daarbij maak je gebruik van tools voor proces- en data-analyse. Een Security Specialist is verantwoordelijk voor de operationele aspecten van de informatiebeveiliging. Je hebt kennis en vaardigheden over systeem- en netwerktechnologie en treft maatregelen die als doel hebben beveiligingsincidenten te voorkomen, op te sporen en om de nadelige gevolgen ervan te beperken.

Functievereisten

Diploma/certificaat

Je volgt vakken op hbo-niveau en na rondt het omscholingstraject af met een certificaat. Je kunt met dit certificaat vrijstellingen krijgen als je wilt doorstuderen.


Locaties

De programma’s van Make IT Work worden aangeboden door:


 • Fontys Hogeschool ICT
 • Hogeschool Rotterdam
 • HAN University of Applied Sciences Arnhem
 • Hogeschool van Amsterdam
 • IT Academy Noord-Nederland
 • Haagse Hogeschool


Toelatingseisen

Om mee te doen en gematcht te worden met één van de Make IT Work werkgevers geldt dat je


 • een diploma op hbo- of wo-niveau hebt (NB: In de omscholing Security wordt je bij bepaalde werkgevers ook aangenomen met een vooropleiding havo, vwo of mbo);
 • het assessment met goed gevolg hebt afgerond.


Daarnaast voldoe je aan het onderstaande profiel:


 • Je kunt accuraat werken.
 • Je hebt een proactieve werkhouding
 • Je bent 40 uur per week beschikbaar.
 • Je hebt goede analytische vaardigheden.
 • Je hebt goede communicatie- en adviesvaardigheden.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Je hebt de juiste motivatie om je om te scholen naar een IT-functie op hbo-niveau.
 • Je hebt goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.


Kosten

Een Make IT Work omscholingstraject kost € 1000,-. Je kunt hiervoor STAP-budget aanvragen. Lees hier meer over de STAP-regeling. Kun je niet rondkomen omdat je tijdens de opleiding vijf maanden geen inkomen hebt? Meld je dan aan bij TechMeUp. TechMeUp biedt studievoorschotten voor cursisten die tijdens hun omscholingstraject naar IT te weinig inkomen hebben. De hogescholen zijn in incidentele gevallen bereid om een betalingsregeling te treffen. Vermeld dan bij je aanmelding dat je een betalingsregeling wilt treffen met argumentatie die inzicht biedt in de achterliggende reden.


Heb je een uitkering? Check dan bij je uitkeringsinstantie of zij bereid zijn de kosten voor je opleiding te vergoeden.

Bedrijfsprofiel Switch IT Solutions

Over Switch IT Solutions Switch IT Solutions realiseert schaalbare, veilige en toekomstbestendige IT-oplossingen binnen het onderwijs, de zorg en de zakelijke markt. Als adviseur en serviceprovider leggen wij het fundament waarop mensen optimaal kunnen presteren. Met slimme oplossingen voor bedrijfsprocessen én samenwerking: intern, met klanten en relaties. Werken bij Switch Als medewerker van Switch krijg je veel vrijheid bij de invulling van je functie en de kans om te groeien. Wij investeren graag in onze medewerkers en geven je de ruimte om je talenten verder te ontwikkelen binnen Switch. Dit vinden wij belangrijk: focus op de eindgebruiker, teamwork, integriteit en leiderschap.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van FastSwitch. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 21
7521 PH Enschede
088 – 82 82 000