Tender Manager

Sigmax is op zoek naar een Tender Manager.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
23-6-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Tender Manager bij Sigmax ben jij de drijvende kracht achter het winnen van nieuwe projecten en het behouden van bestaande contracten. Jij leidt en coördineert het volledige aanbestedingsproces, van begin tot eind. Hierbij zorg je voor strakke projectcoördinatie en -management: je bewaakt deadlines, verdeelt taken en zorgt ervoor dat aan alle eisen wordt voldaan.


Kwaliteit staat bij jou voorop. Je zorgt ervoor dat alle voorstellen voldoen aan de hoogste standaarden van precisie en kwaliteit, en dat ze perfect aansluiten bij de doelen van Sigmax en de wensen van onze klanten. Ook op het gebied van risicomanagement ben je een kei. Je voert gedetailleerde risicoanalyses uit om potentiële problemen vroegtijdig te signaleren en te mitigeren.


Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het evalueren van de ingediende voorstellen. Je beoordeelt de succesratio en voert post-bid evaluaties uit om onze toekomstige aanbiedingen continu te verbeteren. Jij ontwikkelt en implementeert strategieën die ons tenderproces steeds effectiever en succesvoller maken.


Je rapporteert de resultaten van de tenders en onderhoudt sterke relaties met alle betrokken stakeholders, zowel intern als extern. Door jouw uitstekende communicatievaardigheden verloopt de samenwerking met alle partijen soepel en effectief.


Kortom, jij bent de spil in ons tenderproces en zorgt ervoor dat we keer op keer succesvolle biedingen indienen.


We zoeken iemand die deze functie voor 32 – 40 uur per week kan oppakken.

Functievereisten

 • Minimaal een hbo denk- en werkniveau in combinatie met een afgeronde relevante hbo opleiding.
 • Minstens 3 jaar werkervaring als Tender Management of een vergelijkbare rol, bij voorkeur in de softwarebranche.
 • Je hebt ervaring met de tools van MS-Office 365 en werkt gestructureerd en nauwkeurig.
 • Je bent in staat om het overzicht te bewaren in complexe situaties.
 • Klantgerichtheid, initiatief tonen en een groot verantwoordelijkheidsgevoel zijn voor jou vanzelfsprekend.


Daarnaast beschik je over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling. Je bent een sterke tekstschrijver die in staat is om concepten te vertalen naar winnende bidteksten. Kortom, jij bent de gedreven professional die wij zoeken!

Aanbod

Als jij bij ons aan de slag gaat als Tender Manager dan kun je rekenen op:


 • Enthousiaste collega’s; een mooie mix van jong talent en ervaren professionals.
 • Dagelijkse bijdrage aan de realisatie van leefbare en veilige landen.
 • Een goed georganiseerde en ambitieuze werkgever met een open cultuur en korte lijntjes.
 • Een unieke werkomgeving in een iconisch pand.
 • Elke dag onbeperkt vers fruit en de beste versgemalen koffie.
 • Een vitaliteitsregeling waarbij je beschikt over een persoonlijk budget welke je vrij kunt besteden om jouw mentale- en/of lichamelijke gezondheid een boost te geven.
 • Vrijdagmiddagborrels, personeelsweekenden en andere verrassende uitjes.
 • Veel kansen om jezelf verder te ontwikkelen door trainingen en opleidingen.


Arbeidsvoorwaarden

 • Een bruto maand salaris als bonus op jaarbasis, gebaseerd op teamdoelen.
 • 27 vakantiedagen en de mogelijkheid om extra vakantiedagen bij te kopen.
 • Reiskostenvergoeding van € 0,23 netto per kilometer.
 • Thuiswerkvergoeding van € 2,35 netto per thuiswerkdag. 


Bij indiensttreding wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Bedrijfsprofiel Sigmax

Met ongeveer 80 medewerkers werkt Sigmax vanuit een prachtige uitvalsbasis op het kennispark in Enschede. Bij Sigmax maken we dagelijks het werk van duizenden professionals gemakkelijker en bedrijfsprocessen efficiënter met onze innovatieve software voor klanten op zowel nationaal als internationaal niveau. We bedienen meer dan 240 gemeenten in Nederland en België, waaronder Amsterdam, Brussel, Utrecht en Den Haag, evenals grote vervoersbedrijven zoals de NS. Wil jij bijdragen aan deze missie en ons helpen groeien? Lees dan snel verder!


Jouw naaste collega’s

Bij ons kom je terecht in een enthousiast en divers team. Jouw toekomstige collega’s zijn gepassioneerd en werken nauw samen om gemeenschappelijke doelen te bereiken. We hechten veel waarde aan een open en collegiale werksfeer, waarbij iedereen elkaar ondersteunt en er ruimte is voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Onze teammeetings en informele bijeenkomsten zorgen ervoor dat je snel je plek vindt binnen het team en je thuis voelt. Daarnaast bieden we volop mogelijkheden om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen door middel van trainingen en workshops.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Sigmax. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Capitool 13
7521 PL ENSCHEDE
053 - 4803 100