Senior Engineer Energietransitie

Siers Groep is op zoek naar Senior Engineer Energietransitie. Bekijk de vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
14-6-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je bent een ervaren engineer met de ambitie om een bijdrage te leveren aan de energietransitie. Je hebt interesse in vraagstukken, zoals het verzwaren van het elektra-distributienetwerk en het aansluiten van zonne- en windparken en je bent gemotiveerd om je te verdiepen in de wereld van ondergrondse infra. Bij Siers draaien we voor het opleiden en omscholen van mensen onze hand niet om. Onze engineeringsafdeling bestaat uit meer dan 50 personen met diverse achtergronden en opleidingen. Het opleiden van mensen met een (werktuig)bouwkundige, elektro- of civieltechnische achtergrond is ons dan ook niet vreemd.


In de functie van Senior Engineer Energietransitie speel je een cruciale rol in de energietransitie. Je bent betrokken bij design & construct-projecten waarbij Siers verantwoordelijk is voor de ontwerp-, realisatie en opleverfase en schakelt daarvoor constant met de opdrachtgever, vergunningverlenende instanties en onze uitvoeringsorganisatie. Je streeft naar de meest efficiënte uitvoeringsmethode terwijl je erop toeziet dat de technische eisen voor kabel- en leidingtracés en aansluitingen geborgd zijn. Je werkt hiervoor hoofdzakelijk met op maat gemaakte ontwerptools. Daarnaast bewaak je als projectverantwoordelijke voortdurend de voortgang, kwaliteit en kosten van jouw projecten.

Functievereisten

Als Senior Engineer Energietransitie benut je jouw engineeringservaring, technisch inzicht en je analytisch vaardigheden, waardoor je in staat bent om complexe problemen op te lossen. Bovendien vind je het leuk om samen te werken met collega's en klanten om tot de beste oplossingen te komen en kun je je kennis en kunde overdragen aan je collega’s.


Daarnaast heb je:

 • Een minimaal afgeronde (technische) HBO- opleiding. Twijfel je of je de juiste opleiding hebt? Solliciteren kan altijd;
 • Ruime ervaring met de engineering van complexe projecten, kennis van ondergrondse infra is hierbij niet vereist;
 • Ervaring in de rol van projectverantwoordelijke of -eigenaar;
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;
 • Rijbewijs B.

Aanbod

Wij bieden je een afwisselende baan bij een informele en familiaire organisatie die volop in beweging is. Je kunt aan de slag voor minimaal 32 uur en maximaal 40 uur per week met de optie om een deel van de werkzaamheden thuis te doen.


Daarnaast krijg je:

 • Op fulltime basis 25 vakantiedagen, 13 ADV dagen, 8% vakantiegeld en een goed pensioen;
 • Een jaarcontract, met uitzicht op een vast contract;
 • Wanneer Siers winst maakt deel jij hierin mee d.m.v. een winstdelingsregeling;
 • Alles om je werk goed uit te kunnen voeren, denk hierbij o.a. aan een laptop en telefoon;
 • Een (lease)auto, die ook privé gereden mag worden;
 • Veel vrijheid en zelfstandigheid bij het uitvoeren van je werkzaamheden;
 • Goede en familiare sfeer bij een familiebedrijf waarin de mens centraal staat. We werken hier met zijn allen hard, maar overwerken is niet de standaard. Een gezonde werk-privé balans staat bij ons altijd voorop;
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van de relevante kennis en ervaring die jij meeneemt.

Bedrijfsprofiel Siers Groep

Al sinds 1964 is Siers een stabiele en gezonde aannemer in de ondergrondse infra. Ooit uit ondernemerschap en trots gestart op zolder met een saldo van 1.000 gulden en 3 medewerkers. Anno 2022 uitgegroeid tot een bedrijf met een jaarlijkse omzet van 200 miljoen euro en ruim 700 eigen medewerkers. De Siers Groep is vooruitstrevend in alle aspecten van de ondergrondse infra, waardoor doorgroei binnen de gehele organisatie wordt gestimuleerd.


Als Senior Engineer Energietransitie kom je bij Siers Infraconsult te werken. Dit is één van de disciplines waarin de Siers Groep werkzaamheden uitvoert. Bij Siers Infraconsult doen we veel verschillende projecten voor grote netbeheerders door heel Nederland. Denk hierbij aan engineering, werkvoorbereiding, gaslekdetectie, dataverwerking, plantekeningen en nog veel meer.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Siers Groep. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Schuttersveldstraat 10
7575 BR OLDENZAAL
0541 - 572 222