Vertrouwensarts Veilig Thuis Twente

Veilig Thuis Twente (VTT) wil haar team van gedragswetenschappers en vertrouwensartsen  uitbreiden met een geregistreerd vertrouwensarts of met een vertrouwensarts in opleiding. Heb jij interesse en ben je ANIOS? Ook dan hoort SamenTwente graag van je!  

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
5-6-2024
Aantal uur
32
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

We zoeken een enthousiaste collega! Samen met een team van professionals zet jij je in voor een duurzame aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. Een aanpak die gericht is op het oplossen van problemen, en die niet alleen effectief is op korte termijn, maar ook op lange termijn blijvende positieve resultaten oplevert. Als vertrouwensarts ben je bezig met het nu - het herstellen van de veiligheid - maar werk je ook preventief. 


Kom jij als vertrouwensarts (io) werken bij Veilig Thuis Twente? 

Jij komt in actie bij die meldingen waar medische expertise gewenst is. Zoals wanneer er sprake is van lichamelijk geweld, seksueel geweld, ernstige verwaarlozing of medisch misbruik. Je werkt op het snijvlak van medische- en sociaal-maatschappelijk problematiek. Je vormt een brug tussen Veilig Thuis en de gezondheidszorg bij (een vermoeden van) huiselijk geweld, ouderenmishandeling en kindermishandeling. 


“ Als een veilige haven ontbreekt, heeft dat een enorm effect op het leven en de gezondheid. Als vertrouwensarts zet je je expertise in ten behoeve van herstel van deze veiligheid. Het is een breed vak en je weet nooit hoe je dag er uit zal zien. Dit maakt het vak verrassend, boeiend en echt waardevol.“ 


Als vertrouwensarts… 

 • ben je een onmisbare schakel in het beschermen van kwetsbare personen, door alle lagen van de samenleving heen.  
 • Adviseer en ondersteun je interne en externe collega’s, beroepskrachten en hulpverleners, met betrekking tot medische en complexe aspecten van kindermishandeling en huiselijk geweld. 
 • Neem je meldingen aan uit het (para)medische circuit. 
 • Lever jij jouw bijdrage aan de veiligheidsbeoordeling, het inzetten van vervolgtrajecten en het onderzoeken van meldingen. Neem je deel aan de telefonische bereikbaarheidsdienst van vertrouwensartsen. 
 • Voer je diagnostische-, interventie- en confrontatiegesprekken met betrokkenen en doe je top-teen onderzoeken bij kinderen. 


Maar voor jou is er méér… 

Jouw passie voor het vak wil jij graag overbrengen. Daarom ben jij direct betrokken bij het opleiden van coassistenten en arts-assistenten, geef je voorlichting en onderwijs, en denk je actief mee over beleids- en beroepsontwikkeling.  


Je neemt deel aan werkgroepen, bijvoorbeeld met ziekenhuizen in de regio, forensisch artsen, politie en Openbaar Ministerie. Daarnaast adviseer je het management van Veilig Thuis Twente. En zoek je verbinding met de teams binnen Veilig Thuis Twente, en met andere onderdelen van SamenTwente, zoals Jeugdgezondheid, Algemene gezondheidszorg en het Centrum Seksueel Geweld. 


Met jouw kennis en een blik op de toekomst bouw jij mee aan professionele netwerken met onze externe samenwerkingspartners zoals de straf-zorgketen, ziekenhuizen en medische onderwijsinstellingen. 


Werken, als vertrouwensarts, in Twente 

Nergens beter dan in Twente kan je onthaasten. Twente is een schitterend recreatie-, fiets- en wandelgebied. Twente heeft een directe intercity-verbinding met Utrecht en Amsterdam. Door Twente loopt de A1, de snelweg waarmee de rest van Nederland altijd dichtbij is. 


Twente is in alle opzichten een A1-locatie. 

Dus waar wacht je nog op; Kom werken in Twente! 


Jouw team en werkomgeving 

Je bent onderdeel van ons zogenaamde TOPP team (Team Ondersteuning Primair Proces): een enthousiast team, dat bestaat uit 2 vertrouwensartsen, 1 vertrouwensarts-in opleiding en een 6-tal gedragswetenschappers. Het team is ondersteunend aan 70 medewerkers, die in 3 verschillende teams (frontoffice, backoffice, crisisdienst) verantwoordelijk zijn voor het primair proces. Daarnaast is er een team cliëntenadministratie en vormen de manager en 3 teamleiders het managementteam. 

Functievereisten

 • Je bent BIG geregistreerd als arts. 
 • Je bent een bij de VVAK geregistreerd vertrouwensarts, of bent in opleiding tot vertrouwensarts. Heb je daarnaast bijzondere expertise op een deelgebied, zoals ouderengeneeskunde, forensische geneeskunde of psychiatrie? Dat is helemaal mooi.  
 • Je kan snel schakelen, en werken onder hoge druk.  
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden. Ook een open blik is van belang. Je vult niet te snel in, maar luistert goed. Je bent niet te snel tevreden met een antwoord, maar vraagt door.  

Aanbod

 • Een functie voor 28 tot 36 uur per week, in een collegiaal team.  
 • Een contract voor de periode van 1 jaar. Bevalt het van beide kanten goed, dan volgt een contract voor onbepaalde tijd.  
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 7.325,-- (schaal 13, cao SGO), op basis van een 36-urige werkweek. Een aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden. 
 • Daarnaast ontvang je elke maand een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen kopen of verkopen, opleidingen volgen of het budget laten uitbetalen. Jij bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget besteedt. 
 • Een goede pensioenregeling via het ABP. 
 • De mogelijkheid tot hybride werken, inclusief thuiswerkvergoeding. 
 • Jouw standplaats is ons Twentehuis in Enschede, dat op loopafstand ligt van het Centraal Station.  

Bedrijfsprofiel SamenTwente

Veilig Thuis Twente is onderdeel van SamenTwente. Dat biedt kansen om preventie van onveiligheid enerzijds, en aanpak van huiselijk geweld anderzijds nog beter op elkaar af te stemmen. Want voorkomen is nog veel beter dan genezen. 


Dat betekent dat VTT, samen met een Arts M&G van GGD Twente, een praktijkopleidingsplek kan bieden, zowel voor vertrouwensartsen als jeugdartsen uit de regio, die een Veilig Thuis stage doen. 


We begeleiden coassistenten en geven onderwijs, zowel binnen als buiten onze eigen organisatie, en willen graag de samenwerking met de universiteitsklinieken nader exploreren. 


Regionaal expertisecentrum op veiligheid 

Veilig Thuis Twente wil zich verder ontwikkelen tot regionaal expertisecentrum op veiligheid. Dat doen we intern bijvoorbeeld met inhoudelijke aandachtsgebieden. Naar buiten toe brengen wij onze kennis in bij proeftuinen omtrent het landelijke ‘Toekomstscenario kind- en gezinsbescherming’. 


Op medisch gebied zoeken we de samenwerking met ziekenhuizen en universiteiten, en spelen we een rol in de opleiding van basisartsen en vertrouwensartsen. We staan open voor artsen die promotieonderzoek willen doen op dit gebied. Kortom, er is veel mogelijk hier bij VTT in Enschede! 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van SamenTwente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30
7511 JM ENSCHEDE
053 - 4876 543