Content Marketeer

Moneybird is een innovatief softwarebedrijf uit Enschede. Al ruim 15 jaar verleggen ze de grenzen van wat een boekhoudpakket kan. Ze bouwen elke dag met een team van ruim 60 slimme en enthousiaste collega’s aan het meest complete en automatische pakket voor ondernemers. Zo zijn ze minder tijd kwijt aan hun boekhouding en hebben ze de vrijheid om te doen waar ze goed in zijn: bouwen aan hun bedrijf. Om ondernemers te helpen met het vinden van de juiste informatie is Moneybird op zoek naar een content marketeer.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-7-2024
Aantal uur
32
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Nederland telt steeds meer ondernemers. Bij Moneybird willen we deze ondernemers zo goed mogelijk helpen hun basis op orde te hebben en hun bedrijf slim te runnen. Met ons boekhoudpakket, maar ook met informatie. Als Content Marketeer ben jij verantwoordelijk voor die informatie. Via verschillende kanalen bereik je ondernemers met de juiste content. Op onze website help je ondernemers met (seo-)artikelen, nieuwe features leg je aan Moneybird-gebruikers uit middels een product update en twijfelende ondernemers help je door verhalen van andere ondernemers te vertellen. Moneybird gelooft in een goede contentstrategie die ondernemers verder helpt. Niet alleen maar zenden, maar ook inspelen op de behoefte van de ondernemer door praktische en relevante informatie te delen.


Concreet ben je verantwoordelijk voor de volgende zaken:

 • Schrijven van content voor de website, social media en van blogs en nieuwsberichten
 • Schrijven van SEO artikelen voor de website
 • Verder vormgeven en implementeren van de contentstrategie, zoals het maken van reels en ondernemersverhalen
 • Het bedenken, opzetten en uitvoeren van (social)media content
 • Maken en bewaken van de contentplanning
 • Communicatie rondom het lanceren van nieuwe features


Een dag uit het leven van een Content Marketeer

Na een goede reis stap je het Moneybird kantoor in. Je hebt overleggen gepland staan, dus besloot je om vandaag naar kantoor te gaan. Je dropt je spullen, start je laptop op en pakt nog effe snel een kop koffie. Terug bij de laptop check je de berichten op Slack en je mail. Fijn, je hebt feedback gekregen op een artikel! Daar kan je zo mee verder. Op Github bekijk je of alle taken up-to-date zijn en pas je de status aan waar nodig.


Je gaat meteen het artikel klaarmaken voor de website. Alles goed zetten, dubbelcheck en publiceren maar! Die kan je weer afstrepen. Het is bijna tijd voor het content overleg met Loes, maar eerst wil je weten hoe je bericht op Instagram heeft gescoord. Na jouw korte analyse zit je met Loes om de content van de afgelopen en komende 2 weken voor Moneybird te bespreken. Wat is er opgeleverd, wat ga je doen en waar ligt de focus de komende weken? Na een goed overleg heb je nog even de tijd om het artikel te delen op LinkedIn en dan is het alweer lunchtijd.


Na de verzorgde lunch loop je met je collega’s een rondje door Roombeek. Eenmaal terug aan je bureau met een verse kop koffie, ga je bezig met een product update. Het is het einde van de projectronde en er zijn weer heel wat gave features uitgekomen. Je leest de kennisoverdracht van de developers door en begint met een mooi stukje tekst, zodat de gebruikers weten wat er nieuw is. Je stuurt het door naar het projectteam voor een technische check. Tijd voor het volgende overleg, want Anne-Lotte en Ellen hebben jouw kijk nodig op een aantal teksten voor de nieuwe Spotify campagne. Hierna check je nog een keer de product update en beantwoord je nog wat berichten op Slack. Laptop dicht en tijd om te gaan!


De mooie uitdagingen voor de Content Marketeer

 • Je hebt affiniteit met tone of voice en merkidentiteit en weet hoe je deze doorvertaalt naar content voor verschillende type kanalen en uitingen, zoals de website, socials en e-mails
 • Je kunt de vertaalslag maken van een boekhoudkundig/technisch verhaal naar een leesbaar verhaal
 • Je kunt een goede content planning maken op basis van de behoefte van klanten en collega’s en kan hierin schakelen wanneer dat nodig is.

Functievereisten

 • Je schrijft makkelijk en hebt ervaring in copywriting
 • Je denkt creatief, vindt content maken leuk en houdt van storytelling
 • Je kunt makkelijk schakelen tussen verschillende projecten en taken
 • Je denkt mee over de mogelijkheden om het content–aanbod nog beter af te stemmen op de wensen van ondernemers
 • Een afgeronde HBO of WO opleiding in de richting van communicatie, media, marketing, creative business of iets vergelijkbaars 
 • Je hebt minimaal twee jaar aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Je kunt zelfstandig werken, maar voelt je ook fijn in een team

Aanbod

 • We leren continu en worden elke dag een beetje beter. Als boekhoudpakket en samen als collega’s. Vanuit Marketing werken we in projectfases van 6 weken. Zo bepalen we als team waar we ons op focussen en wat we verwachten van het eindresultaat. We werken met coaches en geven elkaar eerlijke feedback.
 • Vrijheid en flexibiliteit vinden we belangrijk. Met name in het marketingvak is het van belang dat je zelf invulling geeft aan hoe jij het beste je werk inricht en op zoek gaat naar de beste oplossing voor een uitdaging. Je bepaalt zelf op welke tijden en waar je werkt.
 • Naast het beste product en een goede werk-privé balans, vinden we het ook belangrijk dat de sfeer goed is en iedereen zich fijn voelt. We lunchen elke dag met elkaar op ons kantoor in Enschede. Op vrijdagen stoppen we een uurtje eerder om te borrelen en we hebben geregeld leuke uitjes.


Ons aanbod

 • Een goed salaris tussen €3.373,- - €5.276,- bruto/maand o.b.v. 40 uur/week
 • Een groot pakket met de volgende secundaire arbeidsvoorwaarden: 
 • Pensioenvergoeding: 7,5% over je bruto salaris en een gesprek met een pensioenadviseur als je in dienst komt. 
 • Reiskosten van € 0,23 per km (min. afstand 10 km) en een thuiswerkvergoeding van € 2,35 per dag.
 • Jaarlijks 30 vakantiedagen.
 • Een mooie winstdelingsregeling.
 • Op kantoor elke dag verse lunch, een werkplek met Macbook, Apple toetsenbord/muis, 27’’ beeldscherm en verstelbare zit-sta-bureaus, vrijdagmiddagborrel en de mogelijkheid tot tafeltennis of -voetbal.
 • Je bepaalt zelf waar je werkt. Op kantoor bieden we verschillende soorten werkplekken en we helpen je je thuiswerkplek goed in te richten.
 • Gezellige teamuitjes: We hebben een jaarlijks winter- en zomer-uitje, net als een jaarlijkse Moneybird BBQ. Daarnaast mogen de projectgroepen tijdens iedere nieuwe shape-up cycle een etentje/activiteit doen. 
 • Om de week de mogelijkheid om te padellen met collega’s. 
 • Groeipad/persoonlijke ontwikkeling: 360 graden feedback, coachingstructuur en persoonlijk opleidingsbudget. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Moneybird. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Moutlaan 35
7523 MC Enschede