Controls Engineer

IMS is op zoek naar een Controls Engineer. Bekijk deze vacature voor meer informatie! 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-6-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Controls Engineer bij IMS ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, programmeren en installeren van systemen die worden gebruikt in de machines van IMS.


Je werkt samen met de Mechanical Engineers met het ontwerpen van de technische en functionele elementen, waaronder de flowchart. Dit doen jullie op basis van de projectrequirements. Nadat het conceptontwerp is getest en het definitieve ontwerp staat, ga je aan de slag met programmeren. Je schrijft alle software voor verschillende elementen van de machine, waaronder de PLC. De ontworpen flowcharts gebruik je als basis voor je programmeerwerk. Tot slot volgt de test- en reviewfase, altijd in samenwerking met de andere Engineers. Als de machine naar behoren werkt, wordt deze geïnstalleerd bij de klant op locatie. Hier ben je ook nauw bij betrokken.


Je werkt meestal aan één groot project, soms in combinatie met enkele kleinere projecten. Je bent onderdeel van een multidisciplinair team met onder andere een Mechanical Engineer, Lead Engineer  en de System Integrators die de machine gaan bouwen. Ook werk je samen met Hardware Engineers. Een project kan zowel op interne ontwikkelingen als op externe klanten gericht zijn.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan profielen en cv's die toch ongevraagd worden toegezonden, kunnen geen rechten of verplichtingen worden ontleend, en beschouwen wij daarom als niet verzonden. 

Functievereisten

  • Afgeronde bachelor richting Electrical Engineering, Industrial Automation, System & Controls, Mechatronics of soortgelijk
  • Werkervaring rondom automatisering is een pré
  • Resultaatgericht en zelfstandig
  • Goede beheersing Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
  • Vindingrijk, met alle engineeringsdisciplines kunnen werken

Aanbod

  • €3.000 - €5.000 bruto p/m, afhankelijk van kennis en ervaring
  • 40-urige werkweek
  • 27 vakantiedagen + 7 atv-dagen
  • Persoonlijk opleidingsbudget


Groeipad

Het groeipad binnen IMS staat niet vast. Je krijgt de kans en de ruimte om jezelf op persoonlijk en professioneel vlak te ontwikkelen, bijvoorbeeld door trainingen te volgen. Hier is budget en tijd voor. Eigen initiatief en ondernemerschap wordt gewaardeerd binnen IMS.

Bedrijfsprofiel IMS

IMS (Integrated Mechanization Solutions) ontwikkelt en levert zeer nauwkeurige productiesystemen. IMS doet dit al twintig jaar, met Almelo als vestigingsplaats. IMS is gespecialiseerd in het bouwen van (geautomatiseerde) assemblagelijnen en de procesautomatisering voor kleine, complexe producten en assemblages. IMS streeft hierbij altijd naar nauwkeurigheid en hoge volumes in de assemblagemachines.


De klanten die IMS ondersteunt zijn voornamelijk OEM's en TIER 1-toeleveranciers op het gebied van automotive, fotonica, smart devices en de medische wereld.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van IMS. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Einsteinstraat 16
7601 PR ALMELO
0546 80 55 80