Young Twente Board: Breek de Bubbel voor meer maatschappelijke betrokkenheid

(For English switch the flags at the top right corner)

Onderstaande resultaten zijn mede tot stand gekomen door de stem van het Young Twente Board Panel. Wij versturen maximaal 4 keer per jaar een korte vragenlijst over onderwerpen die bijdragen aan ons Bruto Twents Geluk. Onderwerpen die belangrijk zijn voor jouw toekomst in Twente. De uitkomsten delen wij weer met jullie én met de Twente Board. Jouw stem is belangrijk!

Sluit je aan bij het YTB Panel

Young Twente Board roept op tot het ‘’doorbreken van bubbels’’ voor een grotere maatschappelijke betrokkenheid.

De maatschappelijke betrokkenheid in Twente staat onder druk. Daarmee liggen negatieve gevolgen voor het Bruto Twents Geluk op de loer. Een van de belangrijkste oorzaken volgens Young Twente Board: toenemende bubbelvorming. De plek waar je wieg staat bepaald een hoop, maar door grote technologische en politieke veranderingen, worden sociale bubbels sterker en raken ze steeds verder van elkaar verwijderd met gevolgen van doen.

Zichtbare polarisatie en verharding van samen zorgen dat groepen zich ontsloten voelen. 60% van de jongvolwassenen in Twente voelt zich eenzaam. Terwijl de groep GEN Z meer behoefte heeft aan inclusiviteit en verbinding. Young Twente Board vindt Twente meer moet doen om de dit keren en ziet kans in het onderwijs; de plek waar jongeren en hun wereldbeeld gevormd worden.

Uitkomst panel I +50% van de respondenten geeft aan: ‘tijdens mijn onderwijsperiode niet sterk in aanraking geweest met nieuwe en/of conflicterende opvattingen, meningen en/of levensbeschouwingen in mijn onderwijsinstelling’.

In de Twente Board vergadering van juni 2023 heeft Young Twente Board een pleidooi gehouden voor de ‘’Breek de Bubbel’’, een oproep gedaan aan het onderwijs en een visie stuk aangeboden (zie hieronder).
 

Resultaat dimensie maatschappelijke betrokkenheid