Docent Lichamelijke Opvoeding

Aan leerlingen vragen of ze even kunnen stilzitten en rustig zijn? Geen sprake van! Klimmen, trefballen, de shuttleruntest, dat zijn de onderwerpen die bij jou ‘in de klas’ aan bod komen. Of je nou buiten op het sportveld staat of binnen in de sportzaal, doorgaans is iedereen altijd in beweging. Zit het in jouw natuur? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
23-11-2021
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Wij zijn per direct op zoek naar een docent lichamelijke opvoeding voor 0,8 tot 1,0 fte. Het betreft een tijdelijke vacature ter vervanging van ziekte met de waarschijnlijke duur van minimaal drie maanden.


Wat ga je doen?

In de functie van docent LO weet jij jouw enthousiasme en kennis op een creatieve manier over te brengen naar de leerlingen van ons vmbo. Als docent is het je hoofdtaak om onderwijs te verzorgen en leerlingen te begeleiden vanuit de visie dat zij zich een leven lang zullen moeten ontwikkelen in een veranderende maatschappij. Hierbij pas je verschillende didactische werkvormen en leeractiviteiten toe, naar behoefte van de leerlingen. Als docent bij Zone.college begeleid je leerlingen bij het leren om zelf richting te geven aan het leerproces, lever je maatwerk, draag je zorg voor de inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling van de leerling, waarbij je inspeelt op de individuele wensen en behoeften en een veilige en plezierige omgeving creëert. Wij geloven erin dat leren vanzelf begint als je je comfortabel voelt. Je maakt de vertaalslag van het onderwijs naar de belevingswereld van de leerling. Dit doen we bij Zone.college vanuit een open en nieuwsgierige houding waarbij we de afstemming zoeken tussen de interesses en behoeften van onze leerlingen en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Je vindt het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe lesmethoden, je ziet kansen en weet dit op een creatieve manier toe te passen in je lessen. We gaan er vanuit dat je naast enthousiasme voor je vak ook enthousiasme meebrengt om een bijdrage te leveren aan onze school in ontwikkeling. 

Functievereisten

 • Je bent in het bezit van bevoegdheid Lichamelijke Opvoeding;
 • Je hebt affiniteit met het werken met (vmbo)-leerlingen;
 • Je bent vaardig in het coachen en begeleiden van (individuele en/of groepen) leerlingen. Je benut de kwaliteiten en optimaliseert de motivatie van leerlingen, je stimuleert hen kennis, informatie en ideeën te delen en begeleidt hen richting zelfsturing op basis van eigen (loopbaan)interesses;
 • Je beschikt over organisatietalent, stelt prioriteiten, stemt planningen af en zorgt ervoor dat benodigde mensen en middelen op het juiste moment beschikbaar zijn;
 • Je bent communicatief vaardig, je overlegt makkelijk en proactief met ouders, (leer) bedrijven en collega’s. En daarnaast stem je zaken af met de omgeving van school;
 • Je bent een teamplayer, je zoekt graag de samenwerking op met collega’s, je stemt eigen werk af op anderen, deelt kennis en informatie en helpt anderen waar nodig;
 • Je bent in staat te denken in (creatieve) oplossingen;
 • Je vindt het belangrijk om ook een bijdrage te leveren aan vakoverstijgende ontwikkelingen binnen de school;
 • Je kunt kritisch naar jezelf kijken en je wil jezelf graag verder blijven ontwikkelen;
 • Je hebt interesse in het werken met digitale ondersteuning van je onderwijs (o.a. MagisterME);
 • Het is mooi meegenomen als je affiniteit met de groene omgeving en het thema duurzaamheid hebt.

Aanbod

Bij Zone.college doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat jij elke dag met plezier naar je werk gaat. Wij vinden het belangrijk dat medewerkers zich op hun gemak voelen en geven je de  vrijheid om het onderwijs in samenwerking met je collega’s vorm te geven. Middels studiedagen en scholing kun jij je als docent verder ontwikkelen. Wij zien jou, als unieke medewerker en zetten je graag in op je talenten!


Salaris is conform cao mbo (LB inschaling) en een aantal Zone.college-specifieke arbeidsvoorwaarden, kijk hiervoor op onze website.

Bedrijfsprofiel Zone.College

Zone.college verzorgt groots en groen onderwijs voor alle generaties. Met zorg en aandacht bieden wij leerlingen, studenten en medewerkers een groene, uitdagende leeromgeving waarin ze nieuwe mogelijkheden ontdekken. En waarin ze zich ontwikkelen met hoofd, hart en handen. Zelf en vooral samen. Zo groeien ze uit tot zelfbewuste, zorgzame, ondernemende en maatschappelijk betrokken mensen. Wereldburgers met oog voor duurzaamheid en leefbaarheid. Zo halen wij ieders beste binnenste buiten.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Zone.college. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures (at) twente.com.


Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Hengelosestraat 481
7521AG ENSCHEDE
(088) 26 20 600