Activiteitentherapeut

Ziekenhuis Groep Twente is op zoek naar een Activiteitentherapeut. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
27-7-2022
Aantal uur
28
Vervaldatum
15-8-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Op de afdeling psychiatrie van ZGT bieden we zorg aan psychiatrische patiënten. Vaak gaat het om het gelijktijdig voorkomen van psychische en lichamelijke aandoeningen.


De psychiatrie in ZGT is onderverdeeld in 5 gebieden:

  • De klinische zorg binnen de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis) wordt    aangeboden binnen de Medisch Psychiatrische Unit (MPU), de Moeder Baby Unit (MBU) en de ouderenpsychiatrie.
  • De psychiatrische zorg op andere verpleegafdelingen in ZGT.
  • Psychiatrische deeltijdbehandeling (één of meerdere momenten per week).
  • Poliklinische zorg. Individuele consulten.
  • De ambulante zorg. Dit kan zorg zijn in het ziekenhuis of op een andere locatie buiten ons ziekenhuis.


De activiteitentherapie is hier een essentieel onderdeel van. Je verricht werkzaamheden binnen de gestelde wettelijke kaders en conform de richtlijnen van het multidisciplinair behandelteam. Jouw werkzaamheden bestaan uit observeren en mede diagnosticeren van patiënten. Het opzetten, uitvoeren en evalueren van activiteitentherapie ten behoeve van individuele patiënten en groepen patiënten met als doel deze patiënten te reactiveren, te resocialiseren, vaardigheden aan te leren, gedragsverandering te bewerkstelligen en ontspanning aan te bieden.

Functievereisten

Je hebt een op de activiteitentherapie gerichte opleiding op Hbo-niveau afgerond (Social work/SPH) en hebt kennis van psychiatrische ziektebeelden en daarbij behorende problematiek van patiënten. Je vindt het prettig om in teamverband te werken en bezit daarnaast een grote mate van zelfstandigheid. Affiniteit met creatief werken en denken is een pré. Je hecht waarde aan een gastvrije zorgverlening, waarin de begeleiding van de patiënt en familie centraal staat. Je wordt enthousiast van veranderingen en werkt mee aan de verdere ontwikkeling van de afdeling. Ervaring in het werken in de psychiatrie is een pré. Voorwaarde voor aanstelling is dat je voldoende beschermd bent tegen Hepatitis B en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen.

Aanbod

De arbeidsovereenkomst is voor onbepaalde tijd. Het dienstverband kan zo spoedig mogelijk aanvangen. Het aantal arbeidsuren bedraagt gemiddeld 28 uur (77,78%) per week.

Jouw salaris is ingedeeld in FWG 50 en bedraagt, afhankelijk van je ervaring, minimaal € 2.759,= (50-0) en maximaal € 3.922= (50-12) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Omdat wij onze medewerkers graag stimuleren te blijven ontwikkelen, heb je bij ZGT toegang tot het platform GoodHabitz. Hier kun je allerlei workshops/trainingen volgen zodat jij je op persoonlijk, maar ook professioneel vlak kunt blijven ontwikkelen. We kennen ook een eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, reiskostenvergoeding, etc. De CAO Ziekenhuizen is van toepassing.

Bedrijfsprofiel Ziekenhuis Groep Twente

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt als Topklinisch Ziekenhuis bij aan betere zorg door continu te werken aan verbetering en innovatie. ZGT is lid van de STZ en biedt naast goede basiszorg ook gespecialiseerde zorg op hoog niveau aan patiënten in Twente en omstreken. Daarnaast biedt ZGT zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. Je vindt ons gastvrije, Qualicor Europe-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Ziekenhuis Groep Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Geerdinksweg 141
7555 DL HENGELO
088 - 7087 878