Geestelijk verzorger

Ziekenhuis Groep Twente is op zoek naar een Geestelijk verzorger. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-6-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
19-6-2023
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

De vakgroep geestelijke verzorging bestaat uit vier geestelijk verzorgers. Zij hebben als kerntaak de aandacht voor zingeving, ethiek, spiritualiteit en levensvragen binnen ZGT en Revalidatie Centrum Roessingh, te Enschede.

Met een focus op de presentie en profilering van geestelijke zorg binnen de organisaties. Op aanvraag van de zorgprofessionals of op eigen initiatief bieden zij een luisterend oor en deskundige begeleiding aan patiënten en hun naasten in de ontwrichte situatie van ziek zijn. Zij dragen bij aan de cultuur van ZGT door gesprekspartner te zijn van professionals, door het geven van scholing en het stimuleren van ethische reflectie in de Commissie Ethiek en op afdelingen door o.a. Moreel Beraad.

Samen met afdeling medische psychologie en medisch maatschappelijk werk vormt de geestelijke verzorging de Psycho Sociale Unit (PSU) binnen ZGT.

Functievereisten

Wij zoeken een betrokken collega met visie en passie voor het vak, die gericht is op samenwerking zowel in de vakgroep als in de organisatie. Als geestelijk verzorger in ZGT ben je levensbeschouwelijk breed georiënteerd en heb je affiniteit met mensen van verschillende etnische, culturele en religieuze achtergronden. Een open houding en communicatieve vaardigheden achten wij essentieel om op verschillende niveaus een goede gesprekspartner te zijn. De dynamiek in het ziekenhuis vraagt om een flexibele en autonome houding en werkwijze. We zien graag een collega die zelfstandig kan werken en tegelijkertijd een teamspeler is.

Je beschikt over een afgeronde opleiding geestelijke verzorging, theologie, humanistiek of religiewetenschappen op universitair niveau. Ervaring in de geestelijke zorg en affiniteit met ethische vraagstukken is gewenst.

Wij vragen een lidmaatschap van de VGVZ en inschrijving in het beroepsregister SKGV.

Een afgeronde KPV of de bereidheid deze te volgen is een voorwaarde.

Een voorwaarde voor aanstelling is dat je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunt overleggen.

Aanbod

  • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Het dienstverband kan per 01 oktober 2023 ingaan.
  • Het aantal uren bedraagt minimaal 24 uur (66,67%) gemiddeld per week.  
  • FWG 65 CAO Ziekenhuizen, afhankelijk van je ervaring, minimaal € 4.042,= (65-0) en maximaal € 6.091,= (65-16) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.
  • Een eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, reiskostenvergoeding, tot 57 naar keuze te besteden persoonlijke levensfase budget uren per jaar en een zeer actieve personeelsvereniging.
  • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling via allerlei workshops/trainingen.

Bedrijfsprofiel ZGT

Wij zijn ZGT, hét in Twente gewortelde topklinische ziekenhuis waar aandacht voor de patiënt en mens centraal staat. Een plek waar wij met plezier werken en waar we duurzaam inzetten op vooruitstrevende verbeteringen in de zorg. ZGT heeft de kennis, kunde en het enthousiasme om de regionale uitdagingen in de gezondheidszorg aan te gaan. Met ruim 3200 gedreven medewerkers en 300 vrijwilligers zetten wij ons in samenwerking met patiënten, naasten en andere zorgaanbieders dag en nacht in voor de beste zorg in Twente. Daar zijn wij onmeunig trots op!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Ziekenhuis Groep Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Geerdinksweg 141
7555 DL HENGELO
088 - 7087 878