Vaatdiagnostisch laborant

Ben jij als vaatdiagnostisch laborant die graag aan- én doorpakt, ben jij zeker van je zaak en geeft het jou voldoening om veel verantwoordelijkheden te hebben binnen een hecht team? Dan is deze baan bij ZGT voor jou! Voor de polikliniek vaatchirurgie zijn zij op zoek naar een Vaatdiagnostisch laborant.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
21-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
31-12-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

In het vaatlaboratorium wordt op uitgebreide schaal non- invasief onderzoek gedaan, doppler- duplexonderzoek zowel bij poliklinische als klinische patiënten. Als vaatlaborant ga je deel uitmaken van een vaatteam welk bestaat uit 6 vaatlaboranten en één leerling vaatlaborant. De meeste onderzoeken worden vooraf ingepland maar ook spoedaanvragen komen voor.


Als vaatlaborant verricht je, onder eindverantwoordelijkheid van de medisch specialist, zelfstandig meervoudig complex vasculair onderzoek en je levert poliklinische en klinische non- invasieve vasculaire diagnostiek die je interpreteert en beschrijft. De onderzoeken die je uitvoert zijn gericht op het opsporen van afwijkingen in de bloedvaten in de buik, hals, benen en armen. Voorbeelden van veel voorkomende onderzoeken zijn duplex aorta- iliacaal, femoro popliteaal, veneuze benen, dialyse shunts en carotiden en enkel- armindex metingen. De onderzoeken die je uitvoert kunnen soms langer duren, wat voor de patiënt intensief kan zijn, de omgang met mensen is hierdoor een belangrijk onderdeel van je werk. Je informeert en begeleid de patiënt en weet de patiënt op zijn gemak te stellen.


Met geavanceerde echoapparatuur meet en registreer je mogelijke afwijkingen in de doorbloeding van deze vaten. Wat je geconstateerd hebt tijdens een onderzoek, weet je door middel van goede schriftelijke vaardigheden duidelijk te formuleren naar de medisch specialist. Een analytisch vermogen is daarbij van belang. Ook ben je aanwezig bij de wekelijkse vaat- en carotiden + shunt bespreking en werk je daarbij nauw samen met de vaatchirurgen en andere medisch specialisten zoals onder andere neurologen en nefrologen. Het volgen van scholing en congressen zijn mogelijkheden binnen het vaatcentrum. Daarnaast draag je ook bij aan de scholing en deskundigheidsbevordering van andere hulpverleners.

Functievereisten

  • Je bent in het bezit van een post-HBO diploma vasculair diagnostisch laborant.
  • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken en je bent collegiaal en hebt goede contactuele eigenschappen. Je bent inventief, werkt accuraat en bent klantgericht.
  • Goed om te weten: je bent beschermd bent tegen Hepatitis B en je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen.


Aanbod

  • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd voor (in overleg) 24 uur (66,67%) tot 32 (88,89%) gemiddeld per week.
  • FWG 50 CAO ziekenhuizen, afhankelijk van je ervaring, minimaal € 2.554,= (50-0) en maximaal € 3.922,= (50-12) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.
  • Een eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, reiskostenvergoeding, tot 57 uur naar keuze te besteden persoonlijke levensfase budget uren per jaar en een zeer actieve personeelsvereniging.
  • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling via allerlei workshops/trainingen.

Bedrijfsprofiel ZGT

Wij zijn ZGT, hét in Twente gewortelde topklinische ziekenhuis waar aandacht voor de patiënt en mens centraal staat. Een plek waar wij met plezier werken en waar we duurzaam inzetten op vooruitstrevende verbeteringen in de zorg. ZGT heeft de kennis, kunde en het enthousiasme om de regionale uitdagingen in de gezondheidszorg aan te gaan. Met ruim 3200 gedreven medewerkers en 300 vrijwilligers zetten wij ons in samenwerking met patiënten, naasten en andere zorgaanbieders dag en nacht in voor de beste zorg in Twente. Daar zijn wij onmeunig trots op!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van ZGT. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Geerdinksweg 141
7555 DL HENGELO
088 - 7087 878