Deskundige infectiepreventie

Heb jij passie voor het vak infectiepreventie? Wil jij in een collegiaal, zelfsturend team werken? Dan is deze baan bij ZGT voor jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
12-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
23-4-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

De afdeling infectiepreventie verricht werkzaamheden voor beide locaties van ZGT. Tevens verricht de afdeling ook werkzaamheden voor VVT-organisaties. Dit betekent dat je mogelijk ook voor deze organisaties werkzaamheden uitvoert. De afdeling infectiepreventie bestaat uit vier deskundigen infectiepreventie, twee deskundigen infectiepreventie in opleiding, een assistent infectiepreventie en een secretaresse. Er is onderling een informele sfeer en samenwerken en communicatie is voor het team belangrijk.


Als deskundige infectiepreventie bevorder je preventie, opsporing en bestrijding van ziekenhuisinfecties binnen de gehele organisatie. Je streeft naar inhoudelijke professionaliteit en patiëntveiligheid is waar je voor gaat en staat. Je maakt gebruik van je goede analytische vermogen en daadkracht om infectie(risico’s) bespreekbaar te maken en indien nodig actie te ondernemen.


Je ontwikkelt, implementeert en voert het infectiepreventiebeleid uit. Je signaleert, onderzoekt en analyseert (ziekenhuis)infecties en risicovolle omstandigheden met betrekking tot besmetting. Je ontwikkelt voorlichtings- en instructiemateriaal en geeft scholing. Je levert een vakinhoudelijke bijdrage in projectgroepen en commissies, zowel intern als extern. Je draagt bij aan de ontwikkeling van de afdeling infectiepreventie.


Wij zoeken een enthousiaste en deskundige collega, die de afdeling infectiepreventie wil komen versterken. Als deskundige ga je de juiste vertaalslag maken tussen de theorie en de praktijk. Door samenwerking ga je goede resultaten behalen. Omdat wij een zelfsturend team zijn is er de mogelijkheid om je (verder) te ontplooien op het gebied waar je wensen liggen. We werken met contactpersonen infectiepreventie(CIP) op elke afdeling en polikliniek. We hebben ziekenhuis breed korte lijnen met onze CIP-ers en zijn trots op de samenwerkingsverbanden.

Functievereisten

  • Je bent in het bezit van een post HBO diploma deskundige infectiepreventie, met als vooropleiding HBO verpleegkunde, HBO biologie of medisch laboratoriumonderzoek of soortgelijke opleiding en staat geregistreerd in het VHIG register. Ook wanneer je binnenkort de post HBO-opleiding af gaat ronden ben je van harte welkom om te solliciteren.
  • Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden, beschikt over goede computervaardigheden zoals Word, Excel en PowerPoint en hebt bij voorkeur ervaring in een relevante functie binnen een ziekenhuisorganisatie.
  • Je kunt methodisch, gestructureerd en zelfstandig werken. Verder heb je doorzettingsvermogen en gevoel voor humor en ben je creatief en klantgericht.
  • Goed om te weten: je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen. Als deskundige infectiepreventie draai je, in specifieke situaties, bereikbare dienst.

Aanbod

  • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met in overleg een contract van 24 uur (66,67%) uur tot 36 uur (100%) uur gemiddeld per week.
  • FWG 55 CAO ziekenhuizen, afhankelijk van je ervaring, minimaal € 3.115,= (55-0) en maximaal € 4.391,=
  • Een eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, reiskostenvergoeding, tot 57 uur naar keuze te besteden persoonlijke levensfase budget uren per jaar en een zeer actieve personeelsvereniging.

Bedrijfsprofiel ZGT

Wij zijn ZGT, hét in Twente gewortelde topklinische ziekenhuis waar aandacht voor de patiënt en mens centraal staat. Een plek waar wij met plezier werken en waar we duurzaam inzetten op vooruitstrevende verbeteringen in de zorg. ZGT heeft de kennis, kunde en het enthousiasme om de regionale uitdagingen in de gezondheidszorg aan te gaan. Met ruim 3200 gedreven medewerkers en 300 vrijwilligers zetten wij ons in samenwerking met patiënten, naasten en andere zorgaanbieders dag en nacht in voor de beste zorg in Twente. Daar zijn wij onmeunig trots op!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van ZGT. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Geerdinksweg 141
7555 DL HENGELO
088 - 7087 878