Endoscopie verpleegkundige

Ben jij als endoscopieverpleegkundige op zoek een nieuwe uitdaging, volop afwisseling en dynamiek? Zoek jij een team waarbinnen je samen, op gelijke voet en in nauwe samenwerking, gaat voor de beste zorg binnen én buiten de eigen afdeling? Dan is ZGT de werkgever voor jou! Voor het MDL centrum van ZGT zijn wij op zoek naar een Endoscopie verpleegkundige.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-3-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
17-4-2023
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Jouw inzet als endoscopieverpleegkundige is essentieel voor het succes van onze behandelingen. Jij weet wat er nodig is en bent uitstekend in staat om de patiënt te begeleiden, te monitoren en bij de scopie te assisteren. Vanuit jouw verantwoordelijkheid voor de begeleiding van de patiënten en door de deskundige en empathische manier waarop je dit doet, maak je echt het verschil. Je levert hiermee een ontzettend belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van onze zorg.


Bij ZGT krijg je als endoscopieverpleegkundige de verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, uitdaging en dynamiek die jij zoekt:

 • je bent samen met jouw collega’s verantwoordelijk voor het coördineren van dagelijkse werkzaamheden van de afdeling;
 • je werkt met korte lijnen en in nauwe samenwerking met de artsen zorg je dat de onderzoeken zo soepel mogelijk verlopen;
 • de spoedsituaties en calamiteiten waar je bij betrokken bent, bieden jou volop afwisseling en dynamiek, hierbij word je uitgedaagd in het maken van de juiste prioriteringen en het snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden;
 • je vindt afwisseling in het uitvoeren van werkzaamheden buiten de eigen afdeling, denk hierbij o.a. aan onderzoeken op de intensive care, het OK-complex en de afdeling radiologie;
 • naast de menselijke factor van jouw baan, met volop patiëntencontact en de nauwe samenwerking met de collega’s, word je ook uitgedaagd op technisch vlak door de bediening van en zorg voor het endoscopische instrumentarium;
 • wij bieden jou regelmaat en structuur. Naast een wekelijkse bereikbare diensten in de avond, en maandelijks in het weekend, werk je van maandag t/m vrijdag gedurende dagdiensten.


Het MDL-centrum is zowel gevestigd in Almelo als Hengelo en heeft als doel het zo optimaal mogelijk organiseren van het hele proces rondom onze maag, darm en lever patiënten (poli, dag opname en scopie). Vanuit het MDL centrum faciliteren wij ook scopieën van de afdeling longgeneeskunde. Het team van 19 endoscopieverpleegkundigen werkt in nauw teamverband samen met de MDL- en longartsen, de MDL-dagopname verpleegkundigen en de medische secretaresses.

Functievereisten

 • Je bent een algemeen verpleegkundige die daarnaast de endoscopie opleiding heeft afgerond. Bij voorkeur beschik je over coördinerende vaardigheden en technisch inzicht. Ervaring met MDL- en/of long zorgprocessen is een pré.
 • Als persoon heb je een proactieve en zelfstandige werkhouding en werk je graag in teamverband. Je beschikt over een goede klinische blik, je bent stressbestendig, communicatief vaardig en haalt voldoening in het (samen) werken met mensen. Je hebt daarbij ook affiniteit met techniek.
 • Goed om te weten: je bent beschermd bent tegen Hepatitis B en je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen.

Aanbod

 • Een arbeidsovereenkomst met een minimum van 24 uur (66,67%) en een maximum van 36 uur (100%) gemiddeld per week voor onbepaalde tijd. Het dienstverband kan op korte termijn ingaan.
 • Het salaris is ingedeeld in FWG 50 en bedraagt, afhankelijk van je ervaring, minimaal € 2.759,= (50-0) en maximaal € 3.992,= (50-12) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.
 • Een eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, reiskostenvergoeding, tot 57 naar keuze te besteden persoonlijke levensfase budget uren per jaar en een zeer actieve personeelsvereniging.
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling via allerlei workshops/trainingen.

Bedrijfsprofiel ZGT

Wij zijn ZGT, hét in Twente gewortelde topklinische ziekenhuis waar aandacht voor de patiënt en mens centraal staat. Een plek waar wij met plezier werken en waar we duurzaam inzetten op vooruitstrevende verbeteringen in de zorg. ZGT heeft de kennis, kunde en het enthousiasme om de regionale uitdagingen in de gezondheidszorg aan te gaan. Met ruim 3200 gedreven medewerkers en 300 vrijwilligers zetten wij ons in samenwerking met patiënten, naasten en andere zorgaanbieders dag en nacht in voor de beste zorg in Twente. Daar zijn wij onmeunig trots op!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van ZGT. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Geerdinksweg 141
7555 DL HENGELO
088 - 7087 878