Highcare neonatologieverpleegkundige in opleiding

Hou jij van afwisseling en ga je acute uitdagingen niet uit de weg? Switch jij makkelijk tussen het ene moment volledig met je handen aan het bed (bij de opvang van een vitaal bedreigde pasgeborene) en het andere moment met je handen op de rug (bij de coaching van ouders)? Dan is ZGT de werkgever voor jou! Voor onze afdeling moeder en kind, unit neonatologie, hebben wij twee plekken beschikbaar voor de functie van Highcare neonatologieverpleegkundige in opleiding.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-3-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
1-4-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Op de afdeling neonatologie van ZGT worden pasgeborenen opgevangen en behandeld die acuut medische en verpleegkundige zorg nodig hebben. Wat ons ziekenhuis hierin uniek maakt is dat moeder en kind bij ons niet worden gescheiden. In onze gezinskamers, waar de gezinnen soms weken verblijven, geven wij pasgeborenen de meest optimale kans om een hechte band met ouders/verzorgers en andere gezinsleden te ontwikkelen. Wij werken dan ook volgens het principe van gezinsgerichte en ontwikkelingsgerichte zorg. Dit maakt dat er sprake is van een nauwe samenwerking tussen de neonatologieverpleegkundigen, obstetrieverpleegkundigen en kraamverzorgenden.


Als highcare neonatologieverpleegkundige speel je in op acute veranderingen van de gezondheid van de pasgeborenen. Je signaleert, handelt en prioriteert snel en hebt aandacht voor stress, pijn en comfort bij de zieke pasgeborene en verleent laag tot midden complexe zorg aan de moeder. Je bevordert en versterkt de kracht en het zelfvertrouwen van de ouders/verzorgers. Jij bent een verbindende factor in de multidisciplinaire samenwerking. Daarnaast denk je actief mee bij het vaststellen van een diagnose- en behandelplan, maar ook over kwaliteitsverbetering van onze zorg. Je staat open voor feedback en reflecteert op je eigen handelen. Je weet je collega’s te vinden voor het verwerken van situaties die stressvol voor je zijn geweest in het werk. 


Je wordt bij ons gedurende 12 maanden opgeleid tot highcare neonatologieverpleegkundige. Tijdens deze periode is er sprake van een opbouw in de zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en complexiteit. In de eerste helft van de opleiding staat de zieke pasgeborene centraal, werk je op de neonatologie afdeling en loop je een korte stage op de moeder en kind- kraamafdeling. In de tweede helft van de opleiding staat de hoog complexe zorg aan de preterme en zieke zuigeling centraal. Je zult ook 18 dagen stagelopen op de NICU van Isala Zwolle.

Functievereisten

  • Je hebt een afgeronde Hbo-V-opleiding en je hebt affiniteit met de zorg voor moeder en kind. Bij voorkeur heb je een jaar klinische werkervaring. Je bent flexibel inzetbaar in alle diensten en je bent BIG geregistreerd.
  • Je bent communicatief vaardig, goed in samenwerken, stressbestendig en geduldig en hebt een proactieve werkhouding.
  • Voorwaarde voor aanstelling is dat je voldoende beschermd bent tegen Hepatitis B en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen.

Aanbod

  • De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor de duur van de opleiding (12 maanden), met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Het dienstverband gaat in per 15 augustus 2023. Wanneer je al een overeenkomst voor onbepaalde tijd hebt bij ZGT dan blijft deze gehandhaafd en word je geplaatst voor de duur van de opleiding.
  • Het aantal uren bedraagt 32 uur (88,89%) gemiddeld per week.
  • Het salaris is ingedeeld in FWG 45 en bedraagt, afhankelijk van je ervaring, minimaal € 2.554,= (45-0) en maximaal € 3.468,= (45-12) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Wanneer je na afronding van de opleiding aan het werk gaat als highcare neonatologieverpleegkundige wordt jouw salaris ingeschaald in FWG 55.
  • Ook krijg je bij ons een eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, ORT-toeslagen (indien van toepassing), naar keuze te besteden PLB-uren, een reiskostenvergoeding en eventuele andere voorkomende toeslagen conform de CAO Ziekenhuizen.
  • Wij bieden volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en omdat wij onze medewerkers graag stimuleren om zich te blijven ontwikkelen, heb je bij ZGT toegang tot het platform GoodHabitz. Hier kun je allerlei online workshops en trainingen volgen zodat jij je op persoonlijk en professioneel vlak kunt blijven ontwikkelen.

Bedrijfsprofiel ZGT

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt als Topklinisch Ziekenhuis bij aan betere zorg door continu te werken aan verbetering en innovatie. ZGT is lid van de STZ en biedt naast goede basiszorg ook gespecialiseerde zorg op hoog niveau aan patiënten in Twente en omstreken. Daarnaast biedt ZGT zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. Je vindt ons gastvrije, Qualicor Europe-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van ZGT. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Geerdinksweg 141
7555 DL HENGELO
088 - 7087 878