Mechanical Lead Engineer

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-7-2018
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

De afdeling engineering is verantwoordelijk voor het ontwerp van een grote variatie aan mechatronische machines en producten. De interactie tussen de disciplines,  mechanica, elektronica, machinebesturing, Robotica, etc. en productie spelen hierbij een belangrijke rol. In de functie van Mechanical Lead Engineer ben je verantwoordelijk voor het definiëren van de systeemeisen en het systeemconcept voor wat betreft het mechanische deel.

Hiertoe heb je een creatieve inbreng tijdens discussies over systeemeisen en systeemconcepten. Je realiseert het conceptontwerp inclusief technische onderbouwing en presenteert dit ook in samenwerking met de projectleider aan de klant. Verder verzorg je de globale opzet van het concept in 3D CAD waarna je constructeurs begeleid en ondersteunt bij de uitwerking ervan.

Functievereisten

  • Je beschikt over een afgeronde HBO/WO opleiding Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met conceptueel ontwerp van maar ook met het uitwerken van fijnmechanische (deel) concepten tot maakbare en werkende ontwerpen in 3D CAD en bent in staat ontwerpkeuzes te onderbouwen met relevante berekeningen. De gebruikte tools zijn o.a. Solid Works.
  • Je bent deskundig op het gebied van constructieprincipes, analysemethodes en complexe Robot dedicated mechanica.
  • Al met al ben je een allround techneut en heb je ook enige kennis van de mogelijkheden van andere vakgebieden zoals machinebesturingen, Robotica, Vision, etc.
  • Je bent creatief, hebt goede contactuele eigenschappen en je kan goed communiceren.
  • Je spreekt vloeiend Nederlands en hebt een goede kennis van de Engelse en liefst ook Duitse taal.

Aanbod:

Een afwisselende functie binnen een dynamisch, en informeel georganiseerd bedrijf. Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding. Prettige, informele werksfeer met veel ruimte voor eigen initiatief. Marktconforme salariëring en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Aanbod

Je houdt van technische uitdagingen en je hebt de ambitie om je kennis te benutten t.b.v. de nieuwste ontwikkelingen. Je bent een techneut in hart en ziel en bent een teamplayer die graag creatief en pragmatisch te werk gaat. Herken je jezelf in dit profiel? Dan is Z-Tech Solutions de werkgever voor jou.

Bedrijfsprofiel Z-tech Solutions

In 1993 richtte de huidige directeur en eigenaar Tanno Zuidema Z-tech op. De kernactiviteit bij de oprichting was het ontwikkelen van speciaalmachines. Het eerst project dat in opdracht werd gekregen was een automatische montagelijn voor AXA (fietssloten). In de jaren daarna heeft Z-tech zich steeds verder ontwikkeld en is uitgegroeid van 2 medewerkers naar 25 medewerkers, waarvan het merendeel hoog opgeleide technici zijn. De activiteiten bestaan op dit moment uit het oplossen van complexe vraagstukken op het gebied van productie- en assemblagelijnen, waarbij robotica een integraal onderdeel vormt van de totaaloplossing.

Niet alleen het aantal medewerkers is gegroeid, maar ook zijn de expertises zowel in kwantiteit als in kwaliteit gegroeid. Als het gaat om bijvoorbeeld robotica dan hebben we inmiddels een vooraanstaande positie. De groei heeft ertoe geleid dat Z-tech eind 2012 is verhuisd van Hengelo naar een groter pand in Oldenzaal.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button komt u terecht op de site van de werkgever. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kunt u niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden, wilt u ons daarmee helpen en ons berichten als een link niet meer werkt?

Meer informatie

Kleibultweg 69
7575BW OLDENZAAL
0541 - 571 630