Manager Vastgoed

Zet jij de lijnen uit voor innovatieve vastgoedambities? Kom werken bij De Woonplaats en geef richting aan de afdeling Vastgoed met de teams Vastgoedontwikkeling & Projecten, Onderhoud en het Bedrijfsbureau met 70 professionals.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
11-6-2024
Aantal uur
36
Vervaldatum
25-6-2024
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

 • Jij bent verantwoordelijk voor afdeling Vastgoed met 3 teams en 70 collega’s
 • Je bent lid van het MT van De Woonplaats
 • Je zet in op de verdere ontwikkeling van de afdeling Vastgoed
 • Vanuit je rol ben je mede verantwoordelijk voor het versterken van het strategisch vermogen en (persoonlijk) leiderschap


Over de functie

De Woonplaats is een woningcorporatie. Wij hebben zo’n 16.500 woningen in Enschede, Aalten, Oost Gelre en Winterswijk. We maken ons met 260 medewerkers sterk voor onze sociale huurders. Met lef én innovatie zijn wij bezig ons vastgoed toekomstbestendig te maken. Dat doen we door veel woningen nieuw te bouwen (want er is een woningtekort), te renoveren en verduurzamen. En dat is best een hele klus met veel uitdagingen. Ben jij klaar voor deze stap en zorg jij met je afdelingen voor een energieneutrale en circulaire vastgoedvoorraad in 2050?


Lid MT

Als Manager Vastgoed maak je samen met de directeur-bestuurder, directeur Beleid & Organisatie, manager Financiën en manager Klant & Wijken deel uit van het MT. Samen ben je een hecht team en geef je vorm aan de strategische koers van De Woonplaats. Jij vertaalt de ontwikkelingen van de organisatie terug naar de afdeling Vastgoed.


Jouw afdeling

Als Manager ben jij verantwoordelijk voor de afdeling Vastgoed. Deze bestaat uit 3 teams: Vastgoedontwikkeling & Projecten, Onderhoud en het Bedrijfsbureau. Deze teams hebben allemaal een eigen teamleider. In totaal ben je betrokken bij en geef je zo indirect leiding aan zo’n 70 bevlogen en enthousiaste collega’s!


Je hebt het misschien al gelezen, wij hebben ambitieuze plannen voor de toekomst. Dit betekent een sterke toename van het aantal nieuwbouw- en verduurzamingsprojecten. Om deze doelen waar te maken zijn de teams versterkt met nieuwe medewerkers, waardoor de teams opnieuw vorm krijgen. Jij hebt een belangrijke rol bij de verdere ontwikkeling van de processen binnen de teams, het gebiedsgericht werken en dienstverlening aan onze huurders binnen de afdeling Vastgoed. Als manager kijk je hierbij verder dan je eigen afdeling en zoek je actief de samenwerking binnen de organisatie op. De komende jaren zetten wij in op het versterken van ons strategisch vermogen en (persoonlijk) leiderschap. Hierin heb jij een belangrijke ontwikkelende en coachende rol.


Samenwerking

De Woonplaats werkt intensief samen met stakeholders, zoals gemeenten, aannemers en collega corporaties. De primaire verantwoordelijk hiervoor ligt bij de Senior Strategisch Ontwikkelmanager. Dit is daarom een belangrijke sparringpartner in jouw functie en geeft jou de ruimte om de komende jaren met de interne ontwikkelopgave aan de slag te gaan.


Jouw team

Als Manager Vastgoed ben je lid van het MT. Dat brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Wij zetten de lijnen uit voor de organisatie. We zijn een hecht team, met gezelligheid maar ook het kritisch bevragen van elkaar. Zo zorgen we dat we samen de beste beslissingen voor De Woonplaats nemen.


Je gaat drie teamleiders aansturen waarmee je gemakkelijk schakelt om mooie projecten van de grond te krijgen. Samen zijn we erg trots op alle innovatieve vastgoedprojecten: van de eerste circulaire huurwoningen, tot biobased verduurzamen en versneld 200 woningen bouwen. Wij pakken het met lef op!

Functievereisten

 • Een resultaatgerichte en verbindende manager
 • Met kwaliteiten in verandermanagement
 • Je hebt affiniteit met vastgoed en een inspirerende visie op een duurzame vastgoedvoorraad
 • Je zet je in voor een maatschappelijke organisatie


Wie ben jij?

Deze MT-positie vraagt om een resultaatgerichte, strategische en verbindende manager. Daarom vragen wij:

 • WO werk- en denkniveau;   
 • Affiniteit met vastgoed;
 • Ruime leidinggevende ervaring in een klantgerichte organisatie, opgedaan binnen een complexe dienstverlenende organisatie;
 • Een coachend leider.


Daarbij vinden wij het belangrijk dat jij:

 • een inspirerende en coachende manager bent die eigenaarschap bij je collega’s stimuleert;
 • beslissingen afweegt met altijd het belang van onze huurder voorop. Jij zorgt voor draagvlak van besluiten en weet anderen in je beslissingen mee te nemen;
 • energie krijgt van verandering, flexibel bent in je aanpak en nieuwe paden durft te bewandelen;
 • beweging creëert, maar juist ook de samenhang in alles wat we doen.

Aanbod

De belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

 • Een salaris in schaal N (€ 5.927,- tot € 9.264,- bruto per maand) binnen de CAO Woondiensten;
 • Een eindejaarsuitkering van 2%;
 • Een werkweek van 36 uur;
 • Uitzicht op een vast contract. Je krijgt eerst een dienstverband voor één jaar. Bevalt het van beide kanten goed? Dan nemen we je graag vast in dienst!
 • Wel zo fijn: vergoeding van reiskosten (€ 0,23 per kilometer) én thuiswerkdagen (€ 2,35 per dag).

Bedrijfsprofiel Woningcorporatie De Woonplaats

Waarom werken bij De Woonplaats?

 • Wij hebben oog voor jouw ontwikkeling! Je hebt een persoonlijk opleidingsbudget die je écht naar eigen wens kunt invullen. Ga jij een masterclass volgen of bezoek jij een aansprekend seminar?
 • We worden blij van flexibel werken en een goede werk-privébalans! Middag vanuit huis werken omdat dat beter uitkomt? Zeker doen. Lekker op vakantie? Je kunt 197 vrije uren per jaar inzetten én hebt de mogelijkheid om vrije uren bij te kopen.
 • Wij zetten ons in voor duurzaamheid, voor huurders en voor jou! Medewerkers kunnen tot maar liefst € 2.400,- per jaar bruto loon uitruilen voor duurzaamheid of vitaliteit. Lekker in je vel met een sportabonnement of leasefiets? Of een duurzamer thuis met zonnepanelen en warmtepomp? Wij betalen er graag aan mee!
 • Aan vitamines geen tekort! Op kantoor is er dagelijks vers fruit en twee keer per week een verse soep bij de lunch.


De Woonplaats

De Woonplaats is een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede. Met zo’n 260 medewerkers zetten wij ons dagelijks in voor de huurders.


Een thuis is een goede en betaalbare woning. In een buurt waar je fijn woont en leeft. De Woonplaats kijkt daarom verder dan alleen woningen. En daar investeren we ook in. Hoe? We zijn gek op innovatie, maar houden in alles rekening met de impact op de maatschappij. Dat betekent vooruitdenken, slim beslissen en tegelijkertijd lef hebben. Het zit in ons DNA.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van De Woonplaats. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.


Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Wethouder Beversstraat 175
7543 BK ENSCHEDE
0900 9678