Projectleider Innovatie

Ben jij een gedreven Projectleider die graag het voortouw neemt? Heb jij een voorliefde voor innovatie en digitalisering? Kun je goed organiseren en coördineren? Dan is De Woonplaats op zoek naar jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
13-5-2024
Aantal uur
34
Vervaldatum
2-6-2024
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Projectleider Innovatie ben jij verantwoordelijk voor het leiden van verschillende interne projecten, vaak op het gebied van digitalisering en informatievoorziening. De Woonplaats is een innovatieve en ambitieuze organisatie. We willen de beste oplossingen om onze huurders en woningzoekenden goed van dienst te kunnen zijn. Daarom werken we aan robotisering, continue doorontwikkeling van onze geautomatiseerde systemen en werken we veel samen met verschillende partijen. We hebben zelfs een heus verbeterteam in huis. Word jij daar de voorzitter van en kom jij ons helpen nog verder te verbeteren?


Jij bent een kartrekker, bewaakt de voortgang van projecten en zorgt voor draagvlak. Je coördineert en begeleidt projecten van begin tot eind en zorgt ervoor dat de juiste mensen aangehaakt zijn. Jouw adviezen helpen ons beleid te ontwikkelen, processen te verbeteren en innovatie te stimuleren. Zo ben je de ene keer bezig met een project rondom het digitaliseren van onze poststromen en een andere keer met de vernieuwing van ons digitale telefoniesysteem of de ‘road to cloud’ van ons ERP-systeem.


Als verbinder tussen verschillende afdelingen geef je intern advies om bedrijfsprocessen te verbeteren. Je zorgt ervoor dat het management altijd op de hoogte is van de voortgang van jouw projecten en dat eventuele problemen tijdig worden opgepakt.


Je draagt actief bij aan de voortgang van de projecten door collega's te ondersteunen, informatie te verstrekken en mee te denken. Jouw leiderschap en organisatorische vaardigheden zijn een belangrijke factor om ervoor te zorgen dat onze interne projecten succesvol worden afgerond.

Functievereisten

We zoeken een enthousiaste, leuke collega die graag het voortouw neemt bij diverse projecten en het overzicht bewaart. Verder beschik jij over:

 • Een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur aangevuld met verandermanagement of Lean Six Sigma;
 • Relevante werkervaring als Projectleider.


Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij:

 • Goed kunt organiseren, plannen en structureren;
 • Sociaal en communicatief vaardig bent;
 • Een stevige gesprekspartner bent;
 • Verbindend en stimulerend bent;
 • Doortastend en oplossingsgericht bent.  

Aanbod

De belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

 • Een salaris in schaal J (€ 4.131,- tot € 5.897,- bruto per maand) binnen de CAO Woondiensten;
 • Een eindejaarsuitkering van 2%;
 • Een werkweek van 32-36 uur;
 • Uitzicht op een vast contract. Je krijgt eerst een dienstverband voor één jaar. Bevalt het van beide kanten goed? Dan nemen we je graag vast in dienst!
 • Wel zo fijn: vergoeding van reiskosten (€ 0,23 per kilometer) én thuiswerkdagen (€ 2,35 per dag).


Waarom werken bij De Woonplaats?

 • Wij hebben oog voor jouw ontwikkeling! Je hebt een persoonlijk opleidingsbudget die je écht naar eigen wens kunt invullen. Ga jij een masterclass volgen op het gebied van verandermanagement of spreekt een vakinhoudelijke opleiding jou meer aan?
 • We worden blij van flexibel werken en een goede werk-privébalans! Middag vanuit huis werken omdat dat beter uitkomt? Zeker doen. Lekker op vakantie? Je kunt 197 vrije uren per jaar inzetten én hebt de mogelijkheid om vrije uren bij te kopen.
 • Wij zetten ons in voor duurzaamheid, voor huurders en voor jou! Medewerkers kunnen tot maar liefst € 2.400,- per jaar bruto loon uitruilen voor duurzaamheid of vitaliteit. Lekker in je vel met een sportabonnement of leasefiets? Of een duurzamer thuis met zonnepanelen en warmtepomp? Lever je bonnetje bij ons in en ruil het uit!
 • Aan vitamines geen tekort!  Op kantoor is er dagelijks vers fruit en twee keer per week een verse soep bij de lunch.

Bedrijfsprofiel Woningcorporatie De Woonplaats

Je valt rechtstreeks onder Erwin, Manager Financiën. Een team hoef je niet te missen, want je zit bij de collega’s van team I&A. Daarnaast heb je veel contact met collega’s door de hele organisatie. Er heerst een informeren sfeer waarbij humor belangrijk is. We lachen samen, maar staan ook altijd klaar om elkaar te ondersteunen waar nodig.


De Woonplaats

De Woonplaats is een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede. Met zo’n 260 medewerkers zetten wij ons dagelijks in voor de huurders.


Een thuis is een goede en betaalbare woning. In een buurt waar je fijn woont en leeft. De Woonplaats kijkt daarom verder dan alleen woningen. En daar investeren we ook in. Hoe? We zijn gek op innovatie, maar houden in alles rekening met de impact op de maatschappij. Dat betekent vooruitdenken, slim beslissen en tegelijkertijd lef hebben. Het zit in ons DNA.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Woonplaats. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Wethouder Beversstraat 175
7543 BK ENSCHEDE
0900 9678