Consulent Wonen

De Woonplaats zoekt een Consulent Wonen Achterhoek/Landelijk met standplaats Winterswijk. Krijg jij energie in het contact met mensen? Beschik jij over een dosis inlevingsvermogen? Vind jij leefbaarheid binnen buurten en wijken ook zo belangrijk? Dan zijn zij op zoek naar jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
10-7-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
21-8-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

De Woonplaats werkt gebiedsgericht: je werkt met jouw gebiedsteam samen in de wijk. Jouw rol richt zich op de leefbaarheid: jij bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van de leefbaarheid in onze wijken. Jij bent de verbindende factor! Samen met collega’s en partners (denk aan politie, gemeente, zorginstellingen of andere hulpverlenende instanties) maak jij je sterk voor een fijne buurt voor onze huurders.


Je bent actief in de buurt, regelmatig in gesprek met onze huurders en spreekt ze aan op gedrag. Daarnaast neem je initiatief om de betrokkenheid van onze bewoners bij hun woonomgeving te verbeteren. Geen dag is hetzelfde als Consulent Wonen. Zo kun je in een 1 op 1 gesprek zitten met bewoners of woon je een vergadering van de bewonerscommissie bij. Een ander moment handel je sociale- en overlastklachten van huurders af en heb je een actieve rol naar huurders met huurschulden en voorkom je huisuitzettingen. Je zorgt hierbij voor goede dossiervorming.


Een belangrijk onderdeel van de functie is de begeleiding van onze bewoners tijdens de voorbereiding en uitvoering van projecten. Denk hierbij aan renovatie, verduurzaming of sloop/nieuwbouwprojecten. Deze projecten hebben een grote impact op onze huurders. Soms moeten ze zelfs verhuizen. Jij bent het eerste aanspreekpunt en zorgt dat de stem van de huurder in het projectteam gehoord wordt. Samen met je collega’s zorg je voor transparante communicatie en duidelijke verwachtingen naar onze bewoners. Zodat bewoners begrijpen wat er gebeurt en wat het project voor hem of haar betekent. Kortom, je speelt een grote rol bij de bewonersparticipatie. Hierbij ben je ondersteunend aan de Programmamanager Wijken.

Functievereisten

Enthousiast geworden over deze functie? Dat is mooi! Hopelijk check je ons wensenlijstje af en heb jij: 


 • HBO werk- en denkniveau;
 • een opleiding in de richting van bijvoorbeeld Social Work of Sociaal Juridische Dienstverlening afgerond;
 • kennis van relevante wet- en regelgeving;
 • affiniteit en relevante ervaring met projectmatig werken;
 • ervaring in de corporatiebranche? Dan is dat een pre!


Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij beschikt over: 


 • communicatieve vaardigheden: jij bent doortastend en kunt jezelf duidelijk uitdrukken 
 • sociale vaardigheden: jij hebt net zo makkelijk contact met onze bewoners als met onze samenwerkingspartners of interne klanten
 • een helicopterview: je bent in staat om het overzicht te bewaren en hierbij houd je het einddoel voor ogen
 • het vermogen om zelfstandig beslissingen te nemen: jij staat stevig in je schoenen
 • talent voor samenwerken en verbinden
 • administratieve- en digitale vaardigheden

Aanbod

 • Een salaris in schaal I (€ 3.518,- tot € 4.887,- bruto per maand) volgens de CAO Woondiensten.
 • Een uitdagende functie voor 32 tot 36 uur per week.
 • Een dienstverband voor één jaar. Bevalt het van beide kanten goed? Dan wordt het contract na een jaar omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd. 
 • Een persoonlijk opleidingsbudget en er zijn ontwikkelingsmogelijkheden binnen de organisatie.
 • Regelmatig organiseren wij informele momenten zoals een teamuitje, kerstborrel en de jaarlijkse Woonplaatsdag.
 • Goede middelen om hybride te kunnen werken, denk hierbij aan een laptop en smartphone.
 • Goede werk-privébalans: je kunt 190 vrije uren per jaar inzetten.
 • Voor de vitamines zorgen wij: er is dagelijks vers fruit en twee keer per week een kop soep.


Sinds kort zijn onze arbeidsvoorwaarden nog beter! Medewerkers kunnen tot maar liefst € 2.400,- per jaar bruto loon uitruilen voor duurzaamheid of vitaliteit. Wij zijn de eerste woningcorporatie die dit zo uitgebreid aanbiedt aan onze medewerkers.


Bedrijfsprofiel Woningcorporatie De Woonplaats

Het team

In het gebiedsteam werk je nauw samen met wijkbeheerders, technisch verhuurmedewerkers, toezichthouders, opzichters niet-planmatig onderhoud en vastgoedregisseurs. Elk gebiedsteam heeft een teamleider waarmee je kan sparren over complexe casussen en die jouw directe leidinggevende is.


Bij renovatie, verduurzaming of sloop/nieuwbouw werk je aan de bewonersparticipatie onder functionele aansturing van de Programmamanager Wijken. 


Je gaat aan de slag in het team Achterhoek & Landelijk, je standplaats is Winterswijk. Daarnaast ben je ook af en toe in Zwolle of Apeldoorn.


De Woonplaats is een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede. Met zo’n 235 medewerkers zetten wij ons dagelijks in voor de huurders.


Een thuis is een goede en betaalbare woning. In een buurt waar je fijn woont en leeft. De Woonplaats kijkt daarom verder dan alleen woningen. En daar investeren we ook in. Hoe? We zijn gek op innovatie, maar houden in alles rekening met de impact op de maatschappij. Dat betekent vooruitdenken, slim beslissen en tegelijkertijd lef hebben. Het zit in ons DNA.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van De Woonplaats. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Wethouder Beversstraat 175
7543 BK ENSCHEDE
0900 9678