Coördinator Duurzaamheid

De Woonplaats is op zoek naar een Coördinator Duurzaamheid.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Onze duurzaamheidsprocessen zo regelen, dat onze woningen toekomstbestendig worden én onze huurders comfortabel wonen? Daar word jij verantwoordelijk voor! Samen met de 15 collega’s van het Bedrijfsbureau ga je hiermee aan de slag. De afdeling Bedrijfsbureau houdt zich bezig met het centraal organiseren van verschillende processen en samenwerkingen binnen de afdeling Vastgoed.


Als Coördinator Duurzaamheid ben je mede verantwoordelijk voor alle samenwerkingen in relatie tot onze duurzaamheidsopgave. Hierbij heb je veelvuldig contact met samenwerkingspartners (aannemers, onderaannemers en adviseurs). Vanuit jouw kennis en ervaring ben jij voor hen een stevige gesprekspartner.


Ook ben je het eerste aanspreekpunt voor collega’s over verduurzaming. Regelmatig praat je bij met de Assetmanagers, afdeling Strategie en Beleid, collega’s van team Onderhoud en Projecten. Zo zorg je ervoor dat de belangrijke processen goed verlopen en borgt de kwaliteit ervan. Ook kijk je graag naar waar het beter kan! De meer complexe vraagstukken en onderhandelingen draai jij je hand niet voor om, die pak jij op.


De Woonplaats heeft grote ambities voor de toekomst. Jaarlijks maken we plannen voor het toekomstbestendig houden van onze woningen. De plannen worden vertaald naar aantallen voor verduurzaming en badkamer-, keuken- en toiletrenovaties. Jij bewaakt vanuit het Bedrijfsbureau de voortgang en stuurt waar nodig bij. Daarnaast draag je ook graag bij aan het verder door ontwikkelen van ons duurzaamheidsbeleid. Jij kijkt hiernaar vanuit een breed perspectief: techniek, klant, financiën en regelgeving. Het komt allemaal samen in deze functie!


 • 15 directe collega's. Samen zijn jullie verantwoorden voor alle duurzaamheidsprocessen.
 • Boegbeeld. Jij wordt ons interne én externe boegbeeld voor verduurzaming.
 • Jij staat stevig in je schoenen. Complexe vraagstukken en onderhandelingen pak jij op.
 • Externe contacten. Jij hebt veel contact met onze samenwerkingspartners, zoals aannemers en adviseurs.


Functievereisten

Spreekt deze veelzijdige functie je aan? Dat is mooi! Wij zoeken een collega die ervoor zorgt dat de juiste informatie op het juiste moment aanwezig is. Daarnaast heb jij:

 • HBO werk- en denkniveau, je hebt een opleiding in de richting van Bouwkunde afgerond;
 • aantoonbare ervaring met het leiden van (duurzaamheids)projecten;
 • uitstekende adviserende vaardigheden;
 • kennis van wet- en regelgeving (Bouwbesluit) en subsidiemogelijkheden;
 • administratieve en digitale vaardigheden.

Aanbod

 • Een salaris in schaal J (€ 3.755,- tot € 5.361,- bruto per maand) volgens de CAO Woondiensten;
 • Een uitdagende functie voor 36 uur per week;
 • Een dienstverband voor één jaar. Bevalt het van beide kanten goed? Dan wordt het contract na een jaar omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget en er zijn ontwikkelingsmogelijkheden binnen de organisatie;
 • Regelmatig organiseren wij informele momenten zoals een teamuitje, kerstborrel en de jaarlijkse Woonplaatsdag;
 • Goede middelen om flexibel te kunnen werken, denk hierbij aan een laptop en smartphone;
 • Voor de vitamines zorgen wij, er is dagelijks vers fruit en regelmatig een verse kop soep.

Bedrijfsprofiel Woningcorporatie De Woonplaats

De Woonplaats is een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede. Met zo’n 235 medewerkers zetten wij ons dagelijks in voor de huurders.


Een thuis is een goede en betaalbare woning. In een buurt waar je fijn woont en leeft. De Woonplaats kijkt daarom verder dan alleen woningen. En daar investeren we ook in. Hoe? We zijn gek op innovatie, maar houden in alles rekening met de impact op de maatschappij. Dat betekent vooruitdenken, slim beslissen en tegelijkertijd lef hebben. Het zit in ons DNA.


Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Woonplaats. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Wethouder Beversstraat 175
7543 BK ENSCHEDE