Financial Controller

Als Financial Controller aan de slag bij een maatschappelijke organisatie? Ja, juist daar maak je het verschil. Op basis van jouw analyses maakt De Woonplaats beslissingen. Zij hebben grote ambities voor de toekomst. Huizen bijbouwen om het woningtekort terug te dringen én om de 16.500 woningen te verduurzamen. Kom jij een bijdrage leveren? Bekijk de vacature van De Woonplaats voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
13-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
10-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Jij overziet het grote financiële plaatje van ons als woningcorporatie: bij onze begroting en jaarrekening ben jij aan zet. Zo zorgen we ervoor dat ons geld ook maatschappelijk wordt ingezet: voor onze huurders.


Dus voor diepgaande financiële analyses draai jij je hand niet om. We kunnen bouwen op jouw conclusies. Samen met Business Controllers uit je team zorg je voor periodieke rapportages. Zo kunnen we bijsturen waar nodig. Jij bent ook een aanspreekpunt voor teamleiders en zorgt dat de juiste informatie boven tafel komt. Bij alleen juiste informatie houd jij nog niet op, de financiële gegevens moeten ook volledig en tijdig beschikbaar zijn!


Jij houdt je dus bezig met:

 • Het opstellen van financiële analyses voor de planning & control-cyclus. Denk hierbij aan de begroting, de jaarrekening en de tussentijdse rapportages;
 • Het ontwikkelen van ideeën voor verbetering van relevante processen;
 • Het zorgen voor een volledig, correcte en tijdige informatieverstrekking, waaronder management- en verantwoordingsinformatie;
 • Het actief deelnemen aan project- en werkgroepen voor de verbetering van bedrijfsprocessen.

Functievereisten

Wij zoeken een Financial Controller met een HBO werk- en denkniveau; je hebt een opleiding gevolgd in de richting van bijvoorbeeld Bedrijfseconomie of Accountancy. Je bent cijfermatig onderlegd en kunt zelfstandig werken. Maar bovenal zoeken we iemand met de volgende competenties:

 • Professioneel: communicatief vaardig en organisatiesensitief;
 • Enthousiast: leergierig en nieuwsgierig;
 • Proactief: je vraagt door en legt verbanden;
 • Analytisch- en probleemoplossend vermogen;
 • Gestructureerd en nauwkeurig;
 • Zelfstandig en betrouwbaar;
 • Flexibele teamspeler;
 • Digitaal vaardig: je hebt kennis van Microsoft 365 en met name Excel. Kennis van PowerBI, Teams en Planner zijn een pré.


Bij De Woonplaats krijg je alle ruimte om je competenties verder te ontwikkelen. Herken jij jezelf hierin en wil je het verschil maken in een mooie organisatie met een duidelijke maatschappelijke taak? Dan willen we je bij De Woonplaats graag ontmoeten!

Aanbod

 • Een salaris in schaal I (€ 3.518,- tot € 4.887,- bruto per maand) volgens de CAO Woondiensten;
 • Een uitdagende functie voor 32 tot 36 uur per week;
 • Een dienstverband voor één jaar. Bevalt het van beide kanten goed? Dan wordt het contract na een jaar omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd; 
 • Een persoonlijk opleidingsbudget en er zijn ontwikkelingsmogelijkheden binnen de organisatie;
 • Regelmatig organiseren wij informele momenten zoals een teamuitje, kerstborrel en de jaarlijkse Woonplaatsdag;
 • Goede middelen om hybride te kunnen werken, denk hierbij aan een laptop en smartphone;
 • Goede werk-privébalans: je kunt 190 vrije uren per jaar inzetten;
 • Voor de vitamines zorgen wij, er is dagelijks vers fruit en één keer per week een verse kop soep.


Sinds kort zijn onze arbeidsvoorwaarden nog beter! Binnen het Woonplaats Cafetaria Systeem kun je brutoloon uitruilen. Denk aan duurzaamheid (aanschaf of lease zonnepanelen en warmtepompen), fijn werken (werkaccessoires of een smartwatch) en vitaliteit (sportabonnement en aanschaf (elektrische) fiets). Dat kan maar liefst tot € 2.400,- per jaar. Wij zijn de eerste woningcorporatie die dit zo uitgebreid aanbiedt aan onze medewerkers.

Bedrijfsprofiel Woningcorporatie De Woonplaats

De Woonplaats is een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede. Met zo’n 235 medewerkers zetten wij ons dagelijks in voor de huurders.


Een thuis is een goede en betaalbare woning. In een buurt waar je fijn woont en leeft. De Woonplaats kijkt daarom verder dan alleen woningen. En daar investeren we ook in. Hoe? We zijn gek op innovatie, maar houden in alles rekening met de impact op de maatschappij. Dat betekent vooruitdenken, slim beslissen en tegelijkertijd lef hebben. Het zit in ons DNA.


Het team

Je komt terecht in een vakkundig en prettig team met 8 directe collega’s binnen een informele en professionele organisatie. Je krijgt veel ruimte voor eigen initiatief met bijbehorende verantwoordelijkheden binnen je functie. Je hebt de vrijheid om je werkdag zelfstandig in te delen en er zijn goede thuiswerkmogelijkheden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van De Woonplaats. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Wethouder Beversstraat 175
7543 BK ENSCHEDE