Afstudeerstage Optimalisatie Planningstool

Witzand Bouwmaterialen heeft plek voor een Afstudeerstage Optimalisatie Planningstool.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
27-5-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Groei jij met ons mee? Witzand Bouwmaterialen groeit hard en daar zijn we trots op. Daarom zoeken wij nieuwe collega's. Wil jij stagelopen bij ons prachtige familiebedrijf? Wij zoeken voor de afdeling logistiek, gevestigd in Almelo, een fanatieke en gedreven stagiair. Je komt te werken in ons hypermoderne nieuwe kantoor in Almelo. Het onderzoek bevat de volgende factoren:


In de wereld van houtbewerking speelt efficiëntie een cruciale rol. Witzand streeft ernaar om de houtbewerkingsprocessen continu te verbeteren en te optimaliseren. Een van de kernaspecten waar we op focussen is de planning en aansturing van onze machines. Met de huidige planningstool hebben we aanzienlijke stappen gezet, maar we geloven dat er nog veel ruimte is voor verbetering, vooral op het gebied van automatisering.


Jouw opdracht

Tijdens deze stage duik je diep in de wereld van planningsoptimalisatie/automatisering. Je krijgt de opdracht om onze huidige planningstool te analyseren en te identificeren waar en hoe we het planningsproces van machineaansturing verder kunnen automatiseren. Dit omvat het onderzoeken van de huidige workflows, het identificeren van knelpunten, en het voorstellen van geoptimaliseerde/geautomatiseerde oplossingen die zowel de efficiëntie als de productiviteit kunnen verhogen.

Functievereisten

  • Je volgt een relevante HBO of WO opleiding in de richting van technische bedrijfskunde, Logistics Management, Logistics Engineering of een vergelijkbare studie.
  • Je hebt een passie voor technologie en innovatie, met specifieke interesse in productieprocessen en automatisering.
  • Je bent analytisch sterk, proactief en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.

Aanbod

  • Een dynamische werkomgeving waar je kunt werken aan echte projecten die een directe impact hebben op de efficiëntie van de organisatie.
  • Begeleiding van ervaren professionals binnen het bedrijf.
  • De kans om je theoretische kennis toe te passen in de praktijk en waardevolle werkervaring op te doen in een vooruitstrevend bedrijf.
  • Enthousiast en gezellig team.

Bedrijfsprofiel Witzand Bouwmaterialen B.V.

Al meer dan 125 jaar is Witzand Bouwmaterialen een betrouwbare partner in het leveren van hout en bouwmaterialen. Met vestigingen in Almelo, Eibergen, Enschede, Lichtenvoorde, Ruurlo en Vriezenveen hebben we een sterke positie in Oost Nederland. Witzand Bouwmaterialen is totaalleverancier van hout- en plaatmaterialen, bouwmaterialen, prefab bouwonderdelen, ijzerwaren, keukens, tegels en sanitair.


Witzand Bouwmaterialen is een ambitieus familiebedrijf en sinds 1894 een betrouwbare leverancier, trots op het verleden met een sterke focus op de toekomst. Witzand is een belangrijke speler van het leveren van bouwmaterialen in oost en midden Nederland. Dat doen wij samen met onze 150 collega’s op 6 vestiging. Daarnaast heeft Witzand een prefab afdeling, hout bewerkingscentra, showrooms en afhaalcentra. Aldus een totaalleverancier en het adres voor professionals en particulieren.   

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Witzand Bouwmaterialen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Sluiskade Noordzijde 36
7602 HR ALMELO
0546 559 559