Gemeente Wierden Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling

De gemeente Wierden is op zoek naar een Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling. Bekijk de vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
2-6-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

 ‘We doen het samen’. Dat is de essentie van de Omgevingswet, die volgend jaar in werking gaat. De Omgevingswet bundelt en moderniseert in één wet alle wetten voor de leefomgeving. Daarbij gaat het om ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water. Er komt meer ruimte voor initiatieven en lokaal maatwerk. Bij een nieuw plan gaat het vooral om de vraag: ‘Draagt het bij aan een goede leefomgeving?’ in plaats van: ‘Mag het wel?’. De nieuwe wet stimuleert de participatie door inwoners, ondernemers en organisaties.


Als adviseur ruimtelijke ontwikkeling ga jij, samen met je collega’s, een bijdrage leveren aan onze grote ambitie op het gebied van wonen, werken en recreëren met in je achterhoofd de Omgevingswet. Die gaat pas volgend jaar in werking, maar wij werken en denken al in de geest van de Omgevingswet. Althans, dat proberen we zoveel mogelijk.


Onze ambities op gebied van wonen, werken en recreëren worden vertaald in ruimtelijke plannen.  Jij ontwikkelt en implementeert beleid op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling. Je behandelt principe-verzoeken en zorgt voor de voorbereiding en begeleiding van ruimtelijke plannen en projecten, waaronder  bestemmingsplannen en straks het omgevingsplan. Hierbij denk je actief mee met de aanvragers en ga je op zoek naar de meerwaarde voor de aanvrager en de gemeente Wierden. Daarnaast behandel je ingediende beroepschriften over bestemmingsplannen en voer je verweer bij de rechtbank en de Raad van State. Daarbij draag je ook zorg voor de behandeling van planschadeverzoeken. Ook werk je samen met  collega’s  aan het opstellen van het nieuwe omgevingsplan.   

Functievereisten

  • Een opleiding op HBO-niveau op het gebied van planologie of ruimtelijk bestuursrecht, dan wel aantoonbare kennis van de keten van bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen;
  • Veel enthousiasme over het thema ruimtelijke ontwikkeling, dat je over kan brengen naar anderen;
  • Kennis van en ervaring met de Omgevingswet is niet noodzakelijk, maar wel gewenst.

Aanbod

Zoals we al noemden; een kleine maar fijne organisatie waar je geen nummertje bent. Er heerst een goede sfeer tussen de collega’s. Je krijgt de vrijheid om deze functie naar jouw ideeën in te vullen, voor 28 uur per week. We werken bij onze gemeente plaats- en tijdsonafhankelijk, uren zijn dus flexibel in te delen en je werk is daarbij leidend.


Het gaat om een dienstverband voor bepaalde tijd, dat wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd als beide partijen daarmee instemmen. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, en bedraagt maximaal € 5009,- per maand (functieschaal 10), op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast bieden we een vrij besteedbaar budget, het zogenoemde Individueel Keuze Budget (IKB 17,05%) aan. Je krijgt ook toegang tot onze ‘Wierden Academie’, met een breed aanbod van onder andere trainingen, e-learnings en webinars op allerlei gebieden.

Bedrijfsprofiel

Een moderne gemeente in Twente op de grens van stad en platteland met ruim 24.000 inwoners. Een gemeente die volop in ontwikkeling is. Niet alleen op het gebied van wonen, werken en recreëren, maar ook als organisatie. Onder de noemer ‘Expeditie Wierden’ werken we er aan onze organisatie nog beter aan te laten sluiten op de wensen van inwoners. Want dat is tenslotte waar we het allemaal voor doen! Ieder voor zich in een eigen functie, maar vooral samen in deze kleine, maar fijne organisatie.


De afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling bestaat uit 28 medewerkers die met passie en plezier werk maken van een aantrekkelijke leefomgeving waar het fijn wonen, werken en verblijven is. Collega’s denken met elkaar mee en helpen elkaar bij het realiseren van de ruimtelijke, economische en duurzaamheidsopgaves. Wij vinden het van belang goed in contact te staan met onze inwoners en ondernemers zodat we samen met hen oplossingen bedenken die daardoor gedragen worden in de samenleving.


Spreekt onze organisatie je aan? Fijn! Dan vertellen we je graag iets over de functie: adviseur ruimtelijke ontwikkeling.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Wierden. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!