Projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling

Gemeente Wierden is op zoek naar een Projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling. Bekijk de vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
22-5-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

De woningnood is groot zoals je weet, dus ook de gemeente Wierden heeft een grote woningbouwopgave in de komende jaren. Hierbij gaan we naast nieuwbouw op (nieuwe) uitbreidingslocaties ook binnenstedelijke locaties benutten en bestaande gebieden herontwikkelen. Daarnaast staan er tal van andere projecten op het programma, zoals de bouw van een nieuwe school, sporthal en duurzaamheidsprojecten. Ook kortdurende klussen kunnen onderdeel uitmaken van je takenpakket. Je bent flexibel, breed inzetbaar en schakelt makkelijk tussen de uiteenlopende projecten.


Als projectleider ruimtelijke ontwikkeling stuur je uiteenlopende projecten binnen de gemeente Wierden aan. Denk aan gebiedsontwikkelingen, woningbouwprojecten en bedrijventerreinen. Je werkt veel samen met collega’s, het college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad en ontwikkelaars of groepen inwoners die via een collectief particulier opdrachtgeverschap nieuwbouw willen realiseren.


Durf jij je tanden te zetten in een project? Dan ben je hier op het juiste adres! Binnen onze relatief kleine organisatie ben je een spin in het web. Van begin tot eind ben je verantwoordelijk en aanspreekpunt voor de projecten.


Dat doe je niet alleen, samenwerking is de sleutel hierin. Aan jou de taak om per project het juiste team samen te stellen en het overzicht te bewaren. Jij zet namelijk de lijnen uit, voert gesprekken met ontwikkelaars, woningcorporatie of (groepen) inwoners, stuurt de projectmedewerkers en (externe) adviseurs aan en zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is. Daarvoor verwachten we van jou dat je pro-actief handelt en beschikt over een gezonde dosis doorzettingsvermogen. Je bijt je vast in onze diverse projecten en zorgt dat alles op rolletjes loopt. Kortom: jij overlegt, onderhandelt, adviseert, bedenkt oplossingen en stuurt het project naar het einddoel.


Werken als projectleider bij de Gemeente Wierden volgens je toekomstige collega Patriek Piepers (Projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling):


“Bij een grote gemeente hebben ze voor elk onderwerp een aparte collega. Bij een kleine organisatie als de gemeente Wierden pak je met een klein team een compleet project aan. Dat vind ik juist zo leuk aan de gemeente Wierden. Het zorgt voor afwisseling, slagvaardigheid en een teamgevoel”

Functievereisten

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt ervaring als projectleider met ruimtelijke ontwikkelingen;
  • Je hebt kennis van de rol van een gemeente en/of de bereidheid je hierin verder te verdiepen;
  • Je bent initiatiefrijk, klantgericht, creatief en ontwikkelingsgericht;
  • Je werkt graag voor de samenleving en zet je graag in om nieuwe plannen met inwoners, ondernemers en verenigingen te bewerkstelligen.

Aanbod

Zoals we al noemden: een kleine maar fijne organisatie waar je geen nummer bent. Er heerst een goede sfeer  tussen de collega’s. Je krijgt de vrijheid om deze functie naar jouw ideeën in te vullen, voor 32-36 uur per week. We werken bij onze gemeente plaats- en tijdsonafhankelijk, uren zijn dus flexibel in te delen en je werk is daarbij leidend.


Het gaat om een dienstverband voor bepaalde tijd, dat wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd als beide partijen daarmee instemmen. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, en bedraagt maximaal € 5366,- per maand (functieschaal 10a), op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast bieden we een vrij besteedbaar budget, het zogenoemde Individueel Keuze Budget (IKB 17,05%) aan. Je krijgt ook toegang tot onze ‘Wierden Academie’, met een breed aanbod van onder andere trainingen, e-learnings en webinars op allerlei gebieden.

Bedrijfsprofiel

 Welkom in Wierden!

Een moderne gemeente in Twente op de grens van stad en platteland met ruim 24.000 inwoners. Een gemeente die volop in ontwikkeling is. Niet alleen op het gebied van wonen, werken en recreëren, maar ook als organisatie. Onder de noemer ‘Expeditie Wierden’ willen we onze organisatie nog beter laten aansluiten op de wensen van onze inwoners. Want dat is tenslotte waar we het allemaal voor doen! Ieder vanuit zijn een eigen functie, maar vooral samen in deze kleine, fijne organisatie.


De afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling bestaat uit 28 medewerkers die met passie en plezier werk maken van een aantrekkelijke leefomgeving waar het fijn wonen, werken en verblijven is. Collega’s denken met elkaar mee en helpen elkaar bij het realiseren van de ruimtelijke, economische en duurzaamheidsopgaves. Wij vinden het van belang goed in contact te staan met onze inwoners en ondernemers zodat we samen met hen oplossingen bedenken die daardoor gedragen worden in de samenleving.


Spreekt onze organisatie je aan? Fijn! Dan vertellen we je graag iets over de functie: projectleider ruimtelijke ontwikkeling.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Wierden. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!