Senior adviseur (geo)Hydrologie

Waterschap Vechtstromen is op zoek naar een Senior adviseur (geo)Hydrologie

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-5-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
27-5-2024
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Bij de uitvoering van de kerntaak is Vechtstromen altijd op zoek naar vernieuwing binnen het waterschapswerk. Geen dag is hetzelfde en uitdagingen volgen elkaar op. De koers die wij bepalen, de plannen die wij hebben en de lijnen die wij uitzetten, geven richting aan de ontwikkeling van de eigen organisatie en de externe omgeving. Als senior adviseur hydrologie adviseer jij collega’s, gebiedsbeherende instanties, kennisinstellingen, andere overheden en bestuur over de impact hiervan op onze mensen en processen. Grote en kleine uitdagende projecten komen op je pad waarbij vernieuwing, robuustheid en toekomstbestendigheid een grote rol spelen. Je bent binnen en buiten actief en zorgt voor verbinding tussen partijen om onze doelen te realiseren. Deze verbinding zie je terug in jouw werk, waarbij je:


 • een bijdrage levert aan hydrologische kennis binnen het waterschap en landelijke ontwikkelingen volgt;
 • ervaring hebt met het toetsen en interpreteren van hydrologische modellen;
 • werkt aan verschillende projecten, waaronder het bedenken en inpassen van maatregen om de KRW doelen te behalen;
 • jouw kennis en ervaring inzet bij complexe vraagstukken en waar gewenst in gebiedsprocessen;
 • nieuwe ontwikkelingen van buiten naar binnen brengt en andersom.

Functievereisten

Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Je overtuigt collega's van de waarde van jouw advies door middel van verbinding. Als gepassioneerde en vaardige adviseur straal je plezier uit in je werk. Én je hebt voor deze vacature:


 • een afgeronde hbo of academische opleiding watermanagement of (geo)hydrologie;
 • heb je gedegen kennis van het functioneren van watersystemen;
 • heb je affiniteit met hydrologische ontwerp-/modelprocessen en dat je deze kunt aansturen en begeleiden;
 • heb je een breed netwerk, gericht op de partners waarmee het waterschap haar doelen realiseert;
 • heb je lef en durf je wanneer nodig buiten bestaande kaders te denken en te handelen;
 • ben je omgevingsbewust en hebt oog voor bestuurlijke verhoudingen.

Aanbod

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Wij bieden jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want bij een 36-urige werkweek verdien je ook:


 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.952 en € 6.058 (met ingang van 1 juli 2024);
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 151,2 uur;
 • een persoonlijk budget van € 6.000 dat je in vijf jaar kan besteden aan opleidingen, cursussen en activiteiten.

Bedrijfsprofiel Waterschap Vechtstromen

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.


Als senior adviseur hydrologie werk je, samen met 50 collega’s, in het team Expertisecentrum. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Wij werken waar het werk is. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Het team bestaat uit een groot aantal gedreven mensen die zich allemaal verbonden voelen met het waterschapswerk. Ons team is informeel en gericht op persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling. In deze functie werk je zowel zelfstandig als in teamverband.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Waterschap Vechtstromen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33