Adviseur toetsen en vergunnen (waterkwantiteit)

Waterschap Vechtstromen is op zoek naar een Adviseur toetsen en vergunnen (waterkwantiteit). Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
15-3-2024
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Met de komst van de Omgevingswet zoeken we een breed inzetbare adviseur toetsen en vergunnen die de flexibiliteit heeft om te schakelen tussen waterkwantiteit en -kwaliteit. Je hebt hierbij oog voor de verschillende belangen en handelt hierin zorgvuldig. Je bent op meerdere fronten inzetbaar en weet te prioriteren. Dit zie je terug in jouw werk waarbij je:

 • Aanvragen, verzoeken en/of meldingen behandelt;
 • Contact hebt met initiatiefnemers over hun aanvraag en waar nodig hiervoor locatiebezoeken aflegt;
 • Vergunningen en bijbehorende voorschriften opstelt en advies geeft over de besluitvorming;
 • Inhoudelijke ondersteuning levert aan de juridisch adviseur VTH bij de behandeling van zienswijzen en bezwaren;
 • Deelneemt aan in- en externe projecten;
 • Ontwikkelingen volgt en signaleert binnen het vakgebied en dit vertaalt naar mogelijkheden;
 • Actief bijdraagt aan de verdere professionalisering van de processen binnen en buiten het team.

Functievereisten

Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben je resultaat- en oplossingsgericht, flexibel, proactief en sta je stevig in je schoenen. Je bent communicatief sterk waarbij je zowel mondeling als schriftelijk heldere compacte standpunten en adviezen kunt formuleren en motiveren, waarbij je oog hebt voor verschillende belangen. Én heb je voor deze vacature:

 • Een afgeronde relevante hbo-opleiding, zoals civiele techniek of milieukunde;
 • Kennis van de Algemene wet bestuursrecht en de Omgevingswet;
 • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en werkervaring als vergunningverlener is een pré;
 • Vaardigheid om te werken met digitale systemen;
 • In verband met locatiebezoeken ben je in het bezit van een rijbewijs.


Voldoe je niet helemaal aan bovenstaande punten, maar denk je dat je je hier snel in kunt ontwikkelen? Ook dan nodigen we je van harte uit te solliciteren. We helpen je graag ervaring op te doen en samen kijken we naar ontwikkelmogelijkheden binnen deze functie

Aanbod

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als adviseur toetsen en vergunnen (waterkwantiteit)  bij waterschap Vechtstromen verdien je bij een 36-urige werkweek:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.492,- en € 4.680,-
 • een keuzebudget van rond de 21% van je bruto jaarsalaris. Dit is inclusief 8% vakantiegeld. Het keuzebudget kun je laten uitbetalen of je kunt het gebruiken voor bijvoorbeeld extra verlof kopen of fiscaal vriendelijk gebruiken voor de kosten van vakbondscontributie;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 151,2 uur;
 • een persoonlijk budget van € 6.000,- om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Bedrijfsprofiel Waterschap Vechtstromen

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderde klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.


Als adviseur toetsen en vergunnen kom je te werken in het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving . Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en/of Emmen. Bij het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving werken ca. 35 collega’s. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Je komt terecht in een club harde werkers in een werkveld dat volop in beweging is. De komende jaren speelt de komst van de Omgevingswet en een intensievere samenwerking met partners in ons gebied hierin een grote rol. Hierbinnen doen we ook gewoon ons werk. Blijven we zoeken naar en staan we open voor ideeën om te kunnen aansluiten bij de doelen van het waterschap en de bedrijven in ons gebied .

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Waterschap Vechtstromen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33