Senior Procesoperator Zuiveren

De zuiveringsinstallaties en slibverwerking in de regio zo optimaal mogelijk laten functioneren. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, voldoende en veilig water. Kunnen ze bij waterschap Vechtsromen -en hun burgers- op jou rekenen? Solliciteer dan direct op de functie van procesoperator bij team zuiveren.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-3-2024
Aantal uur
36
Vervaldatum
30-4-2024
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Jij zorgt ervoor dat zuiveringsinstallaties, slibverwerking en rioolgemalen goed blijven functioneren. Je signaleert storingen en afwijkingen en helpt mee om het zuiveringsproces continu te verbeteren. Deze uitdaging zie je terug in jouw werk waarbij je:

 • samenwerkt met je collega’s en in samenhang met moderne techniek, biologie en chemie het proces monitort, analyseert en bijstuurt;
 • procesvoortgang-rapportages, incidentenformulieren en verbetervoorstellen kunt opstellen;
 • acties uitvoert voor een goede procesgang en het voldoen aan alle wettelijke eisen;
 • de juiste voorbereidingen treft voor planmatig onderhoud en projecten;
 • zorg draagt voor het dagelijks onderhoud van installaties;
 • gegevens en documenten beheert;
 • een belangrijke rol vervult bij het oplossen van calamiteiten en storingen op de zuiveringen vanuit de storingswachtdienstorganisatie.

Functievereisten

Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Dat je voor deze vacature zorgvuldig, analytisch en een echte teamspeler bent, is voor jou niet meer dan logisch. Maar verder heb je ook:

 • een afgeronde MBO-niveau 4 opleiding, richting elektrotechniek, werktuigbouwkunde of procestechniek. Beschik je nog niet over het vereiste opleidingsniveau, maar heb jij wel de potentie en ambitie om door te groeien naar MBO-niveau 4? Dan nodigen we je ook uit om mee te solliciteren;
 • de bereidheid om de opleidingen Techniek Afvalwaterzuivering (TAZ) en de (uitgebreide) UTAZ te volgen;
 • bereidheid tot het meedraaien in de storingswachtdienst;
 • goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
 • rijbewijs B.

Aanbod

Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en we geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als senior procesoperator bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 2.937- en € 4.159,- ;
 • een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Dit is inclusief 8% vakantiegeld. Het keuzebudget kun je laten uitbetalen of je kunt het gebruiken voor bijvoorbeeld extra verlof kopen of fiscaal vriendelijk gebruiken voor de kosten van vakbondscontributie;
 • de mogelijkheid om in overleg flexibel te werken als dit past binnen de bedrijfsdoelstellingen.
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 151 uur;
 • een persoonlijk budget van € 6000,- om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Bedrijfsprofiel Waterschap Vechtstromen

Samen staan we sterk

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderende klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater, het verwerken van slib en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.


Als Procesoperator kom je te werken in het team zuiveren. Bij team zuiveren werken zo’n zestig collega’s vanuit vijf werkeenheden en een ondersteunend team. We zoeken op dit moment collega’s voor met name het zuidelijke deel van ons beheersgebied.


Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Dat is vooral de kennis en expertise op het gebied van het zuiveringsproces en slibverwerking met de allernieuwste technieken. De coördinator van team zuiveren, Dick de Vente zegt hierover: ”Het is een fijn team om mee samen te werken, dat voortdurend op zoek is om de prestaties van zuiveren en slibverwerken te verbeteren.”

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van waterschap Vechtstromen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Kooikersweg 1
7609 PZ ALMELO
088 220 33 33